Cardinals starten goed in World Series

Door

De St.Louis Cardinals zijn de World Series goed begonnen. In hun eigen Busch Stadium bleken de Cards met 3-2 te sterk voor de Texas Rangers.

In een tot een nok toe gevuld Busch Stadium (meer dan 46.000 toeschouwers) duurde het tot de vierde inning voordat de thuisploeg de eerste score op het bord wist te zetten. Wie anders dan Albert Pujols, die een vrije loop kreeg nadat hij werd geraakt door een pitch, liep het eerste punt binnen. In diezelfde inning zorgde Matt Holiday voor het tweede punt.

De Rangers, volgens de Sport Amerika lezers favoriet om deze serie in zes wedstrijden winnend af te sluiten, kwamen na een homerun van Mike Napoli, met een man op de honken, een inning later langszij.

David Freese, de MVP van de NLCS, liep uiteindelijk in de zesde inning het derde en uiteindelijk winnende punt binnen voor de thuisploeg.

Hiermee werd de eerste zege van de Cards een feit. Komende nacht treffen beide ploegen elkaar weer in St. Louis voor Game 2. De voorbeschouwing op dat duel kun je later vanmiddag lezen op Sport Amerika.

Overigens, Voor wie gek is op statistieken nog even het volgende: De Cardinals gaan op zoek naar hun elfde titel, waarvan de laatste in 2006 werd behaald. In die finale werd de Detroit Tigers met 4-1 verslagen.

Daarentegen hunkeren de Rangers nog altijd naar de allereerste World Series zege ooit. Afgelopen seizoen reikten ze voor het eerst in de clubhistorie tot de World Series, maar werd daarin met 4-1 verslagen door de San Francisco Giants.

Mochten de Cardinals deze serie winnend weten af te sluiten, dan is het voor het eerst sinds 1982 dat de er twee jaar achter elkaar een ploeg uit de National League de World Series wist te winnen.

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen