Cardinals pakken tweede wild card

Door

 

De St. Louis Cardinals hebben afgelopen dinsdag beslag gelegd op de tweede Wild Card en gaan nu met de Atlanta Braves in één wedstrijd strijden om het vierde playoff-ticket. De winnaar van de World Series van vorig jaar had hier overigens wel de hulp van de San Francisco Giants voor nodig.

Nederlaag zonder gevolgen

De Cards sluiten hun reguliere seizoen af met een serie tegen de nummer één uit hun divisie, de Cincinnati Reds. Nadat maandag de eerste wedstrijd werd gewonnen, volgde dinsdag een 1-3 nederlaag. De thuisploeg kwam in de eerste inning nog wel op een 1-0 voorsprong, maar had verder niet veel meer in te brengen tegen de pitching staff van de divisiekampioen.

De Reds kwamen in de vierde inning weer op gelijke hoogte door een homerun van Scott Rolen, waarna ze in de zesde inning een beslissende 3-1 voorsprong namen. Hun bullpen stond in het vervolg nog maar twee hits toe en uiteindelijk maakte Aroldis Chapman het karwei af voor zijn 38e save van het seizoen.

Exit Dodgers

De Cardinals kregen hulp van de San Francisco Giants, die de Los Angeles Dodgers op een 3-4 nederlaag trakteerden. De ploeg uit LA, die het afgelopen seizoen tevergeefs meerdere malen de portemonnee had getrokken om de selectie te versterken, was de nog enige overgebleven concurrent voor de laatste Wild Card. Door de nederlaag tegen de grote rivaal is verlenging van het seizoen verkeken en kunnen Magic Johnson en co zich gaan beraden over welke versterkingen er voor volgend seizoen binnengehaald moeten worden.

Met de plaatsing van de Cardinals zijn alle plekken voor het naseizoen vergeven in de National League. Het enige dat nu nog op het spel staat, is de rangschikking van de divisiewinnaars. Op dit moment hebben de Washington Nationals en de Reds met 97 overwinningen de beste record.

Hierdoor moet Game 162 uit gaan maken welk team zich het beste van de NL mag noemen en gedurende de postseason het thuisvoordeel heeft. Mochten de twee ploegen na de laatste wedstrijd nog steeds gelijk staan, dan nemen de Nationals de eerste seed in op basis van onderling resultaat.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen