Cardinals pakken ten koste van Braves NL Wild Card

Door

De St. Louis Cardinals hebben het dan toch nog geflikt. Na een fraaie inhaalrace bemachtigden de Cards woensdagnacht de NL Wild Card dankzij een 8-0 overwinning op de Houston Astros.

De enige overgebleven concurrent, de Atlanta Braves, kon het niet bolwerken tegen de Philadelphia Phillies. Na 13 innings werd er met 4-3 verloren.

Net als in de AL, de strijd tussen de Boston Red Sox en de Tampa Bay Rays, vond ook in de NL al weken een hevige strijd plaats tussen de Braves en Cardinals.

Eind augustus had de ploeg uit Atlanta nog 10,5 wedstrijd voorsprong op de ploeg uit St. Louis, maar die verdween een maand later als sneeuw voor de zon. De Cardinals wonnen maar liefst 23 van hun laatste 31 wedstrijden en voltooiden het sprookje woensdagnacht.

,,We hadden niks te verliezen eind augustus. Zo zijn we de laatste maand gestart, aangezien toch iedereen dacht dat we klaar waren,” vertelde Chris Carpenter, wie slechts twee hits tegen kreeg woensdag. Hij voltooide woensdag eveneens zijn vijftiende complete game shutout.

,,Daarom besloten we met het team om onze eer goed te verdedigen. Op die manier zorgden we ervoor de ommekeer wat uiteindelijk tot dit fantastische resultaat heeft geleid.”

Na de zege op de Astros snelden de spelers naar binnen, om daar in het clubhouse het einde van de wedstrijd van de Braves te volgen. ,,Het was fantastisch om dit te zien, echt heel erg leuk. Een klein feestje hebben we wel gevierd.”

Zaterdag wacht de beste ploeg uit de National League, de Philadelphia Phillies, nu in de eerste play-offwedstrijd. ,,Ik denk dat de manier waarop we de afgelopen maand gespeelde hebben veel vertrouwen moet geven voor de komende wedstrijden. We hebben niks te verliezen en daarmee zijn we extra gevaarlijk,” aldus Carpenter.

Foto: cleveland.com

Ook leuk om te lezen