Cardinals op gelijke hoogte via walk-off homerun Wong

Door

NLCS - San Francisco Giants v St Louis Cardinals - Game Two

Kolten Wong sloeg een solo homerun in de bottom of the ninth inning en leidde de St. Louis Cardinals naar een 5-4 overwinning op de San Francisco Giants. De stand in de National League Championship Series is weer gelijk: 1-1.

Het was voor rookie Wong de tweede homerun in de play-offs. Hij besliste in Game 3 van de NLDS tegen de Los Angeles Dodgers ook de wedstrijd met een long bomb.

Het tweede duel tussen de Cardinals en de Giants ging heen en weer. De thuisploeg maakte in de zevende inning een 3-2 achterstand ongedaan met een solo shot van rookie pinch-hitter Oscar Tavares. Matt Big City Adams zette de kampioen in de NL Central in de achtste inning op een 4-3 voorsprong, ook via een homerun.

De Giants scoorden in de negende inning de 4-4 via een wild pitch van Cardinals’ closer Trevor Rosenthal, maar het was Wong die de Cardinals voorgoed op voorsprong zette door een bal van Giants’ reliever Sergio Romo weg te slaan.

Exit Molina
Na het vieren van de overwinning sloeg de realiteit in: de Cardinals moeten het de rest van de play-offs wellicht stellen zonder Yadier Molina. De All-Star catcher verliet in de zesde inning de wedstrijd met een spier verrekking en volgens manager Mike Matheny ziet het er, na enkele tests, niet goed uit.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Michael Feith 5 jaar ago

    Zo mooi om te zien hoe zo’n rookie gelijk ook naar de microfoon gaat 🙂

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen