Cardinals hopen op Gabbert

Door

Arizona Cardinals eigenaars Bill en Michael Bidwill waren donderdag aanwezig op een privé training van Missouri Tigers quarterback Blaine Gabbert op de velden van de universiteit.

Cardinals head coach Ken Whisenhunt, general manager Rod Graves en personeelsverantwoordelijke Steve Kelm waren ook aanwezig.

Gabbert staat in veel rankschikkingen, waaronder die van ESPN’s draft guru Mel Kiper, aangegeven als de beste quarterback in de komende draft. Hij gooide vorig seizoen voor 3186 yards, 16 touchdowns en 9 interceptions voor de Tigers.

De Cardinals hebben de vijfde keuze in de Draft op 28 april en ze zoeken een nieuwe startende quarterback na een dramatisch seizoen in 2010. Arizona won maar 2 van hun laatste 11 wedstrijden, terwijl er drie verschillende quarterbacks een start hadden.

Voor het seizoen hadden ze voormalig eerste keuze Matt Leinart al laten gaan.

Op de pro day van Missouri waren er afgevaardigden van alle 32 NFL-teams aanwezig om Gabbert aan het werk te zien. Hij had een puike namiddag waarbij er 44 van de 49 passen aankwamen.

Hij gaat tijdens de draft de strijd aan met Cameron Newton, Ryan Mallet en Jake Locker om de eerste quarterback te worden die zijn naam hoort.

Foto: images.townnews.com

Ook leuk om te lezen