Cardinals hebben serieuze problemen

Door

De St. Louis Cardinals verloren voor het seizoen hun ace in Adam Wainwright aan Tommy John surgery, ze zagen dat Chris Carpenter uit vorm was en nu heeft sterspeler Albert Pujols, die eindelijk in vorm leek te komen, zijn onderarm gebroken.

Hij probeerde een aangooi van zijn tweede honkman te pakken, maar omdat hij met zijn handschoen in de loopbaan van de honkloper terecht kwam, liep deze in volle vaart tegen zijn arm aan. Na onderzoek bleek dat er een breuk zijn onderarm zit en dat Pujols zeker 4-6 weken uitgeschakeld is.

Hij heeft dan na zijn terugkeer nog maar twee maanden om zijn streak van seizoenen waarin hij elk jaar minstens .300 sloeg, 30 home runs sloeg en 100 RBIs had, die hij direct bij het begin van zijn loopbaan inzette, te verlengen. ‘The Machine’ moet dan in twee maanden 15 home runs slaan, 55 punten binnen slaan en zijn slaggemiddelde met .21 punten omhoog werken. Het is niet onmogelijk, maar het is de vraag hoe hij na zijn blessure terugkeert.

Wat alles nog extra spannend maakt, is het feit dat Pujols in het laatste jaar van zijn contract zit en gebrand is om te laten zien hoe goed hij is, zodat hij er na het seizoen een mooi nieuw contract uit kan slepen.

Zonder hun twee beste spelers hebben de Cardinals het erg moeilijk. Dinsdagnacht wist starter Kyle McLellan de starter van de Phillies, Roy Halladay, goed bij te houden. Hij gooide zeven innings waarin hij slechts een punt tegen kreeg, Halladay hielt dat maar zes innings vol.

Na zeven innings hadden de Cardinals zelfs een 2-1 voorsprong, maar toen ging het mis. In de achtste inning hadden de Cards vijf relievers nodig om uit de inning te komen. Tegen de tijd dat ze uit de inning waren, was de stand al 10-2. Het verloop van de inning zie je hier in beeld gebracht.

Foto: lasvegas.si

Ook leuk om te lezen