Cardinals forceren beslissingswedstrijd tegen Phillies

Door

De grote favorieten Philadelphia Phillies moeten vrijdag opnieuw aan de bak tegen de St. Louis Cardinals. Derde honkman David Freese zorgde er met een two-run homerun en een two-run double voor dat de Cards de vierde wedstrijd wonnen.

De Phillies kwamen goed uit de startblokken tegen werper Edwin Jackson. Chase Utley sloeg Jimmy Rollins binnen met een triple en mocht vervolgens ook over de thuisplaat wandelen na een RBI-single van Hunter Pence. Gelukkig voor de Cardinals en voor Jackson zorgde Lance Berkman er voor dat de Phillies in het zicht bleven door een Skip Schumaker met een double binnen te slaan.

Daarna was het tijd voor de David Freese show. In de vierde inning kamen Berkman en Matt Holliday na een walk en een hit by pitch op de honken. Freese zorgde er met een geplaatste linedrive voor dat de honklopers konden scoren. In de zesde inning sloeg Freese Holliday en zichzelf binnen met een homerun.

In de achtste inning deed reliever Fernando Salas er nog alles aan om de overwinning weg te geven, maar veel verder dan een punt na een wild pitch kwamen de Phillies niet.

Vrijdag nemen de twee het weer tegen elkaar op in Citizens Bank Park in Philadelphia. Aces Chris Carpenter en Roy Halladay zullen het dan tegen elkaar opnemen.

Foto: nbcsports.msnbc.com

1 Reactie
  1. Darch 9 jaar ago

    Die Roy Halladay zal vrijdag toch maar ‘n slechte dag hebben…

    Typisch La Russa om het ’06 kunstje (83 wins) te herhalen.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen