Capitals-aanvallers hebben topvorm nog niet te pakken

Door

Alexander Ovechkin en Nicklas Backstrom waren de afgelopen jaren twee van de gevaarlijkste en meest productieve aanvallers in de NHL. Een offensive line met Ovechkin en Backstrom boezemde vrijwel elke goalie angst in. Dit jaar wil het echter nog niet echt vlotten met de twee maatjes van de Washington Capitals.

Vannacht moeten de Capitals aantreden tegen de Philadelphia Flyers. De Flyers zijn de leider in de Eastern Conference en tevens verliezend Stanley-Cup fiinalist. ,,Het is een belangrijke test voor ons,” stelt Ovechkin. Nicklas Backstrom knikte bevestigend op de vraag of de wedstrijd van komende nacht een match is waarin de Capitals een statement zullen moeten maken. ,,Afgelopen vrijdag hadden we een lastige tegenstander in de Vancouver Canucks en vanavond wordt het alleen nog maar lastiger,” aldus de Zweedse scherpschutter.

Zowel Ovechkin als Backstrom zullen het net weer moeten weten te vinden om de Capitals als een echte kandidaat te laten lijken voor de Stanley-Cup. Beide spelers waren dit jaar in verhouding tot hun gemiddelde scores nog weinig productief. Ovechkin scoorde tot dusver dit seizoen nog ”maar” 15 goals in 46 wedstrijden en zijn Zweedse kameraad scoorde er elf in hetzelfde aantal wedstrijden.

Ovechkin scoorde in de voorgaande vijf seizoenen gemiddeld maar liefst 54 goals per 80 wedstrijden. Wanneer hij de lijn van de eerste helft van het seizoen doorzet komt hij dus behoorlijk wat lager uit. Ook Backstrom liet vorig jaar 33 goals noteren in 80 wedstrijden, wat beduidend meer is dan wanneer hij zijn aantal van 11 verdubbelt en de lijn van de eerte seizoenshelft doorzet.

Foto: flickr.com

Ook leuk om te lezen