Canucks zetten coach Vigneault op straat

Door

Vancouver Canucks v Edmonton Oilers

Na opnieuw teleurstellende resultaten in de play-offs hebben de Vancouver Canucks coach Alain Vigneault en zijn assistenten Rick Bowness en Newell Brown ontslagen. Vigneault was de afgelopen zeven seizoenen coach van de Canucks. Er is nog niet bekend gemaakt wie hen op zal volgen.

De afgelopen jaren was Vigneault’s team topfavoriet voor de titel. In 2011 werd in game 7 van de Stanley Cup Finals in eigen huis verloren van de Boston Bruins en sinds de rellen die daarop volgden is de ploeg twee keer vernederd door een lagere seed in de eerste ronde. Afgelopen maand werd Vancouver nog met 4-0 roemloos naar huis gestuurd door de San Jose Sharks.

“Het was een moeilijk besluit,” zei general manager Mike Gillis in een persbericht, “en ik ben ieder van hen en hun families persoonlijk dankbaar voor hun toewijding aan de Canucks en de stad Vancouver. Ze hebben al die tijd vol energie gewerkt aan het succes van dit team.” Het bleek de afgelopen jaren na goede reguliere seizoenen niet voldoende voor een titel.

De Vancouver Canucks zijn al jaren een van de grootste franchises in de NHL, maar ze hebben sinds hun oprichting 41 seizoenen geleden nog altijd niet de Stanley Cup veroverd. Wie de volgende coach is die het Vancouver mag proberen wordt mogelijk pas later dit off-season duidelijk.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen