Canucks stellen divisietitel veilig

Door

De Vancouver Canucks hebben zich woensdagavond als eerste team in de NHL verzekerd van een divisietitel en dus van een plek in de play-offs. Door de 4-2 overwinning in eigen huis op de Colorado Avalanche is het team van coach Alain Vigneault met nog tien wedstrijden te gaan niet meer te achterhalen door de concurrentie.

Deze vroege zekerstelling van de divisietitel is onder meer het resultaat van de huidige winning streak. De Canucks hebben namelijk hun laatste zevende wedstrijden winnend afgesloten en de Avalanche waren dus het meest recente slachtoffer in deze reeks.

Het zag er echter lang niet naar uit dat Vancouver deze wedstrijd zou gaan winnen. Na de eerste periode stonden de Canadezen namelijk al met 0-2 achter door goals van Erik Johnson en Matt Duchene.

Deze twee vroege treffers konden echter niet voorkomen dat Colorado alweer zijn negende nederlaag op rij zou gaan lijden. Colorado-coach Joe Sacco was hieromtrent lovend over de tegenstanders, maar zag ook nog genoeg ruimte voor verbetering in zijn eigen ploeg.

„We zijn in sommige situatie gewoon nog te kwetsbaar,” aldus Sacco. „In de derde periode maakte Vancouver daar goed gebruik van. Ze hebben een team met veel power en hun beste spelers weten op het juiste moment hun klasse te etaleren.”

In het tweede bedrijf zorgde Maxim Lapierre voor de aansluitingstreffer door de puck met een bekeken wrist shot in het doel te werken na een fraaie pass vanachter het doel van Chris Higgins.

In de derde periode stelden de Canucks helemaal orde op zaken. Nadat Alexandre Burrows de stand gelijk had getrokken, was het captain Henrik Sedin die zijn team bij de hand nam.

Eerst zorgde hij halverwege de periode voor de eerste voorsprong van Vancouver en ruim een minuut voor tijd gooide hij het duel definitief in het slot door een empty-netter te scoren.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Canucks en de Avalanche:

Foto: theepochtimes.com

Ook leuk om te lezen