Canucks richten zich na afstraffing op game 4

Door

Ondanks de ruime nederlaag in game 3 blijven de Vancouver Canucks toch positief over de volgende wedstrijd. En waarom zouden ze dat niet zijn, ze staan immers nog steeds met 2-1 voor in de series en dat is in feite het enige dat telt.

Toch moet de 8-1 afstraffing afgelopen maandag tegen de Boston Bruins een tik zijn geweest voor het team van coach Alain Vigneault. Zeker omdat er een parallel getrokken kan worden naar de confrontatie met de Chicago Blackhawks in de eerste ronde van de play-offs.

Toen werden namelijk de eerste drie wedstrijden met het kleinste verschil gewonnen en ging het vierde duel met de duidelijk cijfers van 7-2 verloren. De Canucks verloren vervolgens ook de volgende twee duels en wisten nog maar ternauwernood de series te winnen met een kleine zege in het zevende duel.

Ondanks de uiteindelijk winst in de series, is dat natuurlijk een scenario dat de Canadezen graag willen voorkomen. Volgens de van een langdurige blessure teruggekeerde center Manny Malhotra gaat dit ook zeker niet gebeuren in de Stanley Cup-finale:

„Vanaf game 1 hebben we ons voorgenomen om ons altijd te focussen op de volgende wedstrijd, ongeacht of we de voorgaande wedstrijd gewonnen of verloren hebben. Of we nu met 1-0 hebben verloren of met 8-1, in de play-offs is een nederlaag een nederlaag en niets meer. We richten ons nu dus alweer volledig op game 4.”

Daarbij komt dat de Canucks in game 3 ondanks de grote nederlaag niet compleet zijn weggespeeld door de Bruins. De ploeg speelde zelfs een zeer solide eerste periode, waarin het ook een major penalty voor Aaron Rome ongeschonden doorkwam. Pas na het gelukkige doelpunt van Andrew Ference vroeg in de tweede periode, begonnen de Canucks steken te laten vallen en kregen de Bruins genoeg ruimte en mogelijkheden om de score uit te breiden.

De Canucks kregen in deze wedstrijd echter ook genoeg kansen om te scoren, maar ze lieten acht man-meersituaties onbenut en daarnaast vonden zij steeds de wederom uitstekende goalie Tim Thomas op hun weg. Over het hele duel gezien had Vancouver zelfs meer schoten op doel afgevuurd dan de opponent, maar uiteindelijk was het slechts Jannik Hansen die Thomas wist te verslaan. En dit doelpunt viel op een moment dat de wedstrijd al lang en breed was beslist.

Er zijn dus genoeg verbeterpunten voor de Canucks weet ook verdediger Sami Salo: „Er zijn een paar dingen die echt beter moeten. Onze speciale lijnen moeten iets meer geven en we moeten ook meer strijd gaan tonen. Daarbij zullen we de goede dingen uit game 3 mee moeten nemen naar het volgende duel en de slechte dingen aan moeten passen.”

Ten slotte moet Vigneault weer wat gaan puzzelen in zijn defensie, aangezien Rome deze play-offs niet meer in actie mag komen door zijn schorsing en Dan Hamhuis nog steeds geblesseerd is. De Canucks hebben echter al vaker met dit bijltje moeten hakken dit seizoen, en vaak met succes, want zij kunnen bogen op een bijzonder brede selectie in de verdediging.

Het vierde duel tussen de Bruins en de Canucks staat voor vanavond gepland in Boston om 20.00 plaatselijke tijd.

Foto: nhl.com

 

 

Ook leuk om te lezen