Canucks keren met 3-1 voorsprong huiswaarts

Door

De Vancouver Canucks hebben goede zaken gedaan als het gaat om het bereiken van hun eerste Stanley Cup-finale sinds 1994. In Californië werd namelijk de vierde wedstrijd in de finale van de Western Conference tegen de San Jose Sharks met 2-4 gewonnen. Hierdoor keren de mannen van coach Alain Vigneault met een 3-1 voorsprong in de series terug naar Canada voor game 5 die dinsdag zal worden gespeeld.

Tijdens het vierde duel heerste er een aparte sfeer in het HP Pavilion van de Sharks. Verscheidene Canadese fans hadden namelijk de moeite genomen om naar San Jose af te reizen om hun spelers een hart onder de riem te steken. En hoewel deze fans duidelijk in de minderheid waren vergeleken met het thuispubliek, wisten ze toch indruk te maken op de Canucks.

„Als je tijdens de warming-up in een Amerikaanse stad het Canadese volkslied van de tribunes af hoort komen, dan is dat echt fantastisch,” aldus Vigneault. Henrik Sedin beaamde dit: „Het leek toen wel even een thuiswedstrijd. Het is mooi om te zien dat we zoveel support hebben en dat onze stad zo met ons meeleeft in deze play-offs.”

Naast deze grote steun van het uitpubliek waren er nog andere factoren die de wedstrijd in het voordeel van de Canucks deden omslaan. Zo verkeerden de gebroeders Sedin weer in bloedvorm en waren zij gezamenlijk goed voor liefst zeven assists. En daarnaast waren de bezoekers veel effectiever tijdens power play-situaties.

Zo werden er in de eerste vijfentwintig minuten van de wedstrijd vijf Canucks naar de penalty box gestuurd, maar de Sharks wisten hier geen enkele keer van te profiteren. Daarna werden er in het restant van de tweede periode nog vier Sharks bestraft met een penalty en de Canucks wisten hier wel goed mee om te gaan. Tijdens de tweede onderbreking stond er namelijk een 0-3 tussenstand op het bord door power play-goals van Ryan Kesler en Sami Salo (twee keer).

Toen Alexandre Burrows vroeg in de slotperiode ook nog eens voor de 0-4 zorgde, was de wedstrijd eigenlijk al beslist. De Sharks kwamen nog wel terug tot 2-4 via goals van Andrew Desjardins en Ryane Clowe, maar verder lieten de Canadezen het niet meer komen, waardoor zij dus met een goede uitgangspositie terugkeren naar Vancouver.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Sharks en de Canucks:


Foto: nhl.com

 

Ook leuk om te lezen