Canucks in diep gat, Red Wings slaan terug in Nashville

Door

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

Eerder lazen we al hoe favoriet Pittsburgh Penguins na twee thuisnederlagen tegen heel wat werk aankijken om de Philadelphia Flyers nog uit de tweede ronde van de playoffs te houden. Datzelfde problemen heeft de President’s Trophy winnaar Vancouver Canucks inmiddels ook. Elders trokken de Detroit Red Wings de stand wel gelijk tegen outsider Nashville Predators.

Nachtmerriescenario
Ze zijn er in British Columbia, Canada vooral op gebrand om het succes van vorig jaar te herhalen en dit keer wel met het metaal aan de haal te gaan. Na twee gespeelde duels staan de Canucks echter 0-2 achter in de serie en beide 4-2 overwinningen van de Los Angeles Kings waren uiteindelijk verdiend. Held van de avond werd Dustin Brown, die nét geen hattrick scoorde toen achteraf een goal van zijn hand op zijn eigen verzoek op naam van Jarred Stoll werd gezet.

Dit is echter het nachtmerriescenario. Als je als nummer één team in de league dit reguliere seizoen na twee wedstrijden in eigen huis toch 2-0 achter staat tegen een team dat in vorm is en topgoalie Jonathan Quick heeft, die nog niet eens top heeft gespeeld.

Het nachtmerriescenario komt echter ook voort uit een probleem dat in de NHL playoff preview in magazine 7 al werd benoemd: Vancouver worstelt als de Sedins niet beiden op het ijs staan en Daniel Sedin heeft al enige tijd last van een hersenschudding. Hij miste dan ook game 2 gisteravond.

Als de Canucks nog iets van deze serie willen maken zullen ze de aankomende wedstrijd in Los Angeles moeten winnen en bij voorkeur ook game 4 op hun naam moeten zetten. De kans daarop lijkt echter klein en dat mag een stevige upset heten.

Flying over Smashville
Het duel in Tennessee tussen de Red Wings en Predators begon behoorlijk verhit en de ploeg uit Detroit leek op wraak te loeren voor de absurde en amper bestrafte head smash (video) die Nashville captain Shea Weber uitvoerde op Henrik Zetterberg na het verstrijken van de officiële speeltijd in game 1. Toen Nashville, dat zichzelf rond de playoffs gekscherend Smashville noemt, zich echter niet liet kennen besloten de Red Wings te antwoorden op het ijs.

Nashville kwam nog wel twee keer terug tot op één doelpunt, maar kreeg de gelijkmaker niet in het net. Doelpunten van onder ander Ian White en Cory Emmerton bleken voor de Wings voldoende om met 3-2 te winnen en de serie 1-1 gelijk te trekken. Daarmee zitten de Wings eigenlijk op rozen, want ze bleken eerder dit seizoen al bijna onverslaanbaar in eigen huis en twee achtereenvolgende overwinningen nu geeft hen de beste papieren om – eigenlijk tegen de verwachting in – Nashville alwéér vroeg naar de golfbaan te sturen.

Highlights

Los Angeles Kings – Vancouver Canucks

Detroit Red Wings – Nashville Predators

Programma
Vanavond worden in de Western Conference twee wedstrijden gespeeld. Om 1.30 Nederlandse tijd treffen de San Jose Sharks de St. Louis Blues voor game 2 in die serie. Dat is een must-win game voor St. Louis, die in eigen huis ook op 0-1 achter in de serie kwamen. Om 4.00 begint in Phoenix, Arizona de wedstrijd tussen de Chicago Blackhawks en thuisploeg Coyotes, die een 1-0 voorsprong in de serie proberen uit te breiden.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen