Canucks grijpen laatste strohalm

Door

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

Vannacht was het do or die time voor de Vancouver Canucks. Bij een nederlaag tegen de Los Angeles Kings zat het seizoen er namelijk op en dat was toch iets waar de Canadezen van tevoren geen rekening mee hadden gehouden. De ploeg van Alain Vigneault ging echter goed met de druk om en won de wedstrijd met 1-3

Daniel Sedin

Voor de Canucks was het belangrijk dat Daniel Sedin terugkeerde in het team voor deze cruciale wedstrijd. Sedin miste het slot van de competitie en de eerste drie playoff-wedstrijden in verband met een hersenschudding en zijn rentree was zichtbaar goed voor het team. Vooral broer Henrik leek ervan te profiteren en speelde voor het eerst dit naseizoen een goede wedstrijd. Zo zorgde hij voor de 1-3 (zijn eerste goal van het naseizoen), door in de derde periode de rebound na een schot van Daniel binnen te schieten.

Cory Schneider

De grote man aan de kant van de bezoekers was overigens goalie Cory Schneider. Waar in de vorige wedstrijden zijn collega aan de andere kant, Jonathan Quick, vaak excelleerde, was het nu de beurt aan de vervanger van Roberto Luongo om zijn team op de been te houden. In totaal verrichtte hij vannacht 43 reddingen, waaronder op een penalty shot van Dustin Brown bij een 1-2 stand in de derde periode.

Door deze overwinning laten de Canucks zien zich niet zonder slag of stoot neer te willen leggen bij een nederlaag. De teams keren nu terug naar Vancouver voor Game 5 in de serie, waarin de Kings natuurlijk nog steeds een 3-1 voorsprong hebben.

Highlights

Vancouver Canucks – Los Angeles Kings

Programma

Vannacht worden er weer twee wedstrijden gespeeld in de Western Conference. De Chicago Blackhawks zullen proberen om in eigen huis weer op gelijke hoogte te komen met de Phoenix Coyotes en datzelfde geldt voor de San Jose Sharks, die de St. Louis Blues op bezoek krijgen.

Foto: Getty Images

 

Ook leuk om te lezen