Canadiens verslaan Penguins

Door

Zaterdagmiddag hebben de Montreal Canadiens de Pittsburgh Penguins in eigen huis met 0-3 verslagen. Het wederom in groten getale aanwezige thuispubliek, de thuisbasis van de Penguins was voor de tweehonderdste keer op rij uitverkocht, kon deze keer niet voorkomen dat de bezoekers er met de twee punten vandoor gingen.

De wedstrijd opende bijzonder spectaculair. Vrijwel direct na de eerste face off schoot Penguins-aanvaller Dustin Jeffrey de puck vol tegen de paal en dertig seconden later viel het eerste doelpunt aan de andere kant.

Michael Cammalleri vond met een fraaie pass Tomas Plekanec vrij voor het Penguins-doel. Deze wist wel raad met het buitenkansje en schoot met zijn backhand de puck hoog langs goalie Marc-André Fleury.

In de tweede periode was het zelfs nog sneller raak. Vierentwintig seconden nadat de scheidsrechter de puck het laten vallen voor het begin van het tweede bedrijf, was het Travis Moen die via een hard slap shot de voorsprong van Montreal verdubbelde.

En zes minuten later was de wedstrijd in feite al beslist. Cammalleri, een van de uitblinkers van deze wedstrijd en altijd goed op schot tegen de Penguins, maakte het derde doelpunt voor de bezoekers via een bekeken wrist shot na een mooie assist van Jeff Halpern.

Dit derde doelpunt na twaalf schoten was voor Penguins-coach Dan Bylsma reden om zijn anders zo betrouwbare goalie te wisselen: „Ik was niet gelukkig met de prestatie van het team op dat moment. We hebben de Canadiens enkele grote kansen gegeven en daar maakten ze dankbaar gebruik van. Met de wissel hoopte ik het team wakker te schudden.”

Helaas voor de Penguins sorteerde deze wissel geen effect. Dit had ook te maken met het uitstekende optreden van de Montreal-goalie Carey Price die zesentwintig reddingen verrichtte en daarmee zijn achtste shutout van het seizoen verdiende.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Penguins en de Canadiens:

Foto: cdn.nhl.com

Ook leuk om te lezen