Canadiens verslaan Bruins in Game 7

Door

Canadiens Game 7

De Montreal Canadiens hebben zich in het hol van de leeuw geplaatst voor de finale van de Eastern Conference. In Boston werden de Bruins in Game 7 met 3-1 verslagen. Het sprookje van de mannen van headcoach Michel Therrien duurt nog even voort. Het is pas voor de tweede keer sinds 1993 dat de Canadiens zich weten te plaatsen voor de derde ronde van play-offs.

,,We hebben het beste team uit de NHL verslagen,” stelde Therrien. ,,Ik ben enorm trots op mijn team. 3-2 achter in de serie en dan uitgerekend in Boston, waar het zo moeilijk is om te spelen, uiteindelijk de zege pakken. Heel knap. Mijn spelers hebben met de juiste mentaliteit en passie gestreden.”

Het afrekenen met de grote rivaal uit Boston levert daarom een enorme positive vibe op. ,,De rivaliteit tussen beide teams, het slechte gevoel tussen Boston en Montreal..Het is nu zo mooi om juist hier te winnen,” liet Canadiens-forward Max Pacioretty direct na afloop weten.

Hij was het die uiteindelijk de 0-2 op het bord zette. Dale Weise en Daniel Briere scoorden eveneens voor de bezoekers, nadat Jarome Iginla met de 1-2 de spanning wat had terug gebracht.

Grote man deze avond was echter Carey Price, de goalie van de Canadiens, die met 29 saves ervoor zorgde dat de Bruins nooit aan een zege konden denken. ,,Price was fantastisch. Hij zorgde ervoor dat zijn teamgenoten de beste kansen kregen om vanavond te winnen. Als hij zo blijft spelen, dan maken ze een goede kans om all the way te gaan,” vond Claude Julien, de headcoach van de Bruins.

De Canadiens treffen nu de New York Rangers in de finale van de Eastern Conference. Komende zaterdag is de eerste wedstrijd in Bell Centre in Montreal.

Samenvatting van Game 7 vind je hieronder:

Ook leuk om te lezen