Canadiens pakken eerste wedstrijd in Boston

Door

De meest beladen confrontatie in de eerste ronde van de play-offs is waarschijnlijk de strijd tussen de Boston Bruins en de Montreal Canadiens. Dit is natuurlijk mede veroorzaakt door de harde check van Zdeno Chara eerder dit seizoen waarmee hij Canadiens-aanvaller Max Pacioretty voor de rest van het seizoen uitschakelde.

De Canadezen waren in de onderlinge wedstrijd na dit incident al uit op wraak, maar werden toen met 7-0 vernederd. Donderdagavond, tijdens de eerste wedstrijd van de play-offs, haalden zij dan toch hun gram en versloegen zij hun rivalen in Boston met 0-2.

De confrontatie tussen de Bruins en de Canadiens betekent ook een strijd tussen twee van de beste keepers van de NHL. Carey Price van Montreal en Tim Thomas van Boston hebben in het reguliere seizoen al laten zien waartoe zij in staat zijn. Vooral Price trok deze lijn door in de play-offs en heeft nu dus de eerste ronde van dit keepersduel gewonnen.

De Canadiens kwamen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong toen Brian Gionta een knappe pass van Scott Gomez achter Thomas wist te werken. Na dit belangrijke doelpunt dook Montreal in de verdedigende stellingen en liet het Boston komen.

De Bruins hadden dan ook een groot overwicht in het merendeel van de wedstrijd, maar ze kregen geen gaten gevonden in de hechte Canadese verdediging. Niet alleen wist uitblinker Price alle eenendertig schoten die hij op zich afgevuurd zag worden te stoppen, ook de verdedigers deden een aardige duit in het zakje door negentien schoten te blokkeren.

Drie minuten voor het einde van de wedstrijd besliste wederom Gionta het duel via een goal die veel weg had van de eerste. Gomez onderschepte de puck en gaf deze aan Gionta. Die aarzelde niet en schoot door de benen van Thomas raak. Hierdoor heeft Montreal na de eerste uitwedstrijd dus een 1-0 voorsprong.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Bruins en de Canadiens:

Foto: bigmouthsports.com

Ook leuk om te lezen