Cabrera wilde dopingvervolging omzeilen door nep-website

Door

Melky CabreraDe onlangs op doping betrapte Melky Cabrera heeft er alles aan gedaan om zijn onschuld aan te tonen. Hij heeft zelfs een site laten maken, waarop een fictief zalfje werd aangeboden, volgens de New York Daily News. “Dat product was dan de oorzaak van de positieve test,” aldus iemand dichtbij Cabrera.

Het trucje werkte niet, want de MLB had snel door wat er aan de hand was.

Cabrera
The Melk Man schijnt samen met Juan Nunez (een spelersmakelaar) gehandeld te hebben en 10.000 dollar te hebben neergeteld voor de website. De spelersmakelaars van Cabrera, ACES, dat wordt gerund door de gebroeders Levinson, huurde Nunez in om met de Dominicaanse spelers te handelen. De Major League Baseball Players Association (MLBPA) is tot de conclusie gekomen dat ACES niets met de actie te maken heeft en dat Cabrera en Nunez op eigen houtje handelden.

Selig
Major League Baseball commissioner Bud Selig heeft nog geen commentaar gegeven. Echter gaf hij vorige week in een owners meeting in Denver aan dat eigenaars “geschokt” zouden zijn “als alles eenmaal uitkomt” wat er gaande is.

Braun
Veel mensen vonden het verdacht dat Cabrera, in tegenstelling tot NL MVP Ryan Braun, direct toegaf dat hij doping had gebruikt. Dit nieuws geeft duidelijkheid: Cabrera had geen poot meer om op te staan.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen