Byrd met speciale helm op weg terug

Door

Een dikke maand nadat Marlon Byrd in Fenway Park door een pitch in het gezicht werd geraakt, heeft de verre velder van de Chicago Cubs de weg naar herstel ingezet. Hij zal daarbij gebruik maken van een speciaal vervaardigde helm, zoals die in het verleden door Oakland A’s-catcher Terry Steinbach werd gedragen.

Byrd werd op 21 mei jongstleden in een wedstrijd tegen de Boston Red Sox vol in het gezicht geraakt door een 163 km/h pitch van werper Alfredo Aceves. Byrd kromp meteen ineen van de pijn, en verbleef een nacht in een Boston’s ziekenhuis. Hij liep meerdere breuken in het gezicht op, terwijl hij bovendien enige tijd wazig zag met zijn linkeroog.

Aan het einde van afgelopen week betrad hij weer voor het eerst het trainingsveld. Maandag reist hij af naar triple-A Iowa, de dependance van de Cubs. Byrd zal daarbij gebruik maken van een speciaal vervaardigde helm, met een verlengde beschermkap aan de slagkant.

,,Geen idee of het helpt”, reageerde de outfielder, ,,zoals ik ook nog niet weet hoe het zal voelen. Het is een ieder geval een helm die ik het gehele seizoen zou kunnen dragen. Misschien helpt het om de angst kwijt te raken, wanneer ik me in het infield bevind, of een double play probeer op te breken.”

De verwachting is dat Marlon Byrd rond de vierde juli weer voldoende is hersteld om zijn opwachting in de hoofdmacht te maken. De Chicago Cubs spelen dan een serie van vier wedstrijden in Washington tegen de Nationals.

Bekijk hier de ongelukkige pitch van Aceves die Byrd in het gezicht raakt:

Foto: chicagotribune.com

Ook leuk om te lezen