Bynum: ‘We zijn geen eenheid’

Door

Het is crisis in Los Angeles. Waar de Lakers tot een week geleden nog dicht bij de koppositie in de Western Conference waren, zijn ze na vijf nederlagen op rij niet meer zeker van de tweede plaats.

Zondag verloor de ploeg nog kansloos van de Oklahoma City Thunder. Coach Phil Jackson wilde toen nog niet van een crisis weten, maar op maandag lieten zijn spelers een andere mening horen.

,,Het is duidelijk dat we in een mindere fase zitten,” stelde Pau Gasol. ,,Het is daarom tijd dat we onze ruggen rechten en weer laten zien hoe goed we kunnen basketballen.”

Zijn teamgenoot Andrew Bynum ging zelfs even wat verder in zijn bewoordingen. ,,We zijn absoluut geen eenheid op dit moment,’’ gaf Bynum aan. ,,We moeten weer terug naar de teamspirit die we voorheen hadden.”

Captain Kobe Bryant was maandag na de training duidelijk waar de focus de komende wedstrijden moet liggen. ,,In defensief opzicht stellen we echt teleur. We maken daarin teveel fouten.”

De negatieve reeks kan dinsdagavond gestopt worden tegen de San Antonio Spurs, het team met het beste record van de NBA op dit moment. ,,Misschien is dat wel een voordeel voor ons, aangezien we ons dan zeker niet kunnen verschuilen,” aldus Bryant.

De laatste twee jaren wisten de Lakers steeds beslag te leggen op de NBA titel. Overigens verloor de ploeg afgelopen seizoen negen van de laatste dertien wedstrijden in het reguliere seizoen om daarna wel toe te slaan in de play-offs.

Foto: lahoops.com

Ook leuk om te lezen