Bynum: ‘We werden voor schut gezet, daarom maakte ik een foul’

Door

Stijlloos. Schaamtevol. Schandalig. Zomaar wat termen die je kunt loslaten op de wijze waarop de Lakers zich lieten onttronen. Wat ging de regerend titelhouder hard onderuit en wat deden ze dat op een kampioen onwaardige manier. Met het wangedrag van Lamar Odom en Andrew Bynum als meest pijnlijke voorbeeld.

Een slecht verliezer. Zo presenteerde de ploeg zich zondagavond in Dallas. Het zinkende schip, genaamd Los Angeles Lakers, kapseisde. Daar kon kapitein Phil Jackson niets meer aan doen. De opdrachten van gentleman Jackson werden niet meer uitgevoerd door zijn muitende bemanning. Zij verloren de wedstrijd en serie, maar erger nog zij lieten hun cool, klasse en discipline varen.

Voor de elleboog van de week hoeven dit keer geen beelden van een voetbalwedstrijd in Europa worden gezocht. Deze werd zondagavond gewoon gemaakt in het American Airlines Center in Dallas. Jose Barea, de kleine dribbelende plaag van de Mavs, maakte de zoveelste drive naar de ring.

Opnieuw legde geen Laker hem enig strobreed in de weg. Tijdens zijn sprong was Bynum zijn frustratie niet meer de baas. Hij plantte bewust zijn elleboog hard in de bovenkant van de ribbenkast, net onder de oksel. De 1,83 meter lange spelverdeler kromp ineen, terwijl zijn jump shot nog wel binnenviel: 100-68.

De center van Los Angeles wachtte het oordeel van de arbitrage niet eens af. Hij trok zijn shirt uit en vertrok direct naar de kleedkamer. ,,We werden voor schut gezet. Ze braken ons. Daarom maakte ik een foul op iemand”, klonk het enigszins laconiek uit de mond van Andrew Bynum.

,,Ik was een beetje getergd doordat ze ons voor schut zetten. Ik vond het beschamend dat de kleinste man van het veld maar op en neer kon blijven lopen en schoten nemen”, luidde het vervolg van de uitleg.

Onder de koude douche kon Bynum verder mokken met ploeggenoot Odom. De kale forward was 45 seconden eerder al met een flagrant foul 2 uit het veld gestuurd. Ook hij verklaarde zijn frustratie niet meer onder controle te hebben toen hij een ijshockey bodycheck maakte op Dirk Nowitzki.

In tegenstelling tot de twee dissidenten toonde Jackson na zijn afscheidswedstrijd wel klasse. ,,Ik was niet blij met de wijze waarop Lamar en Andrew de wedstrijd verlieten. Het was onnodig. Ik weet dat ze gefrustreerd waren.”

In het Dallas-kamp repten ze over het andere gezicht van de Lakers. ,,Het waren respectloze fouls, maar ik denk dat ze hiermee hun ware aard hebben laten zien. Als mensen gefrustreerd zijn, tonen zij hun ware aard”, liet shooting guard DeShawn Stevenson zich ontvallen.

Ongetwijfeld zullen deze uitsluitingen gevolgen hebben voor Odom en Bynum. Daarover is nu nog niets bekend. De NBA zal zich hierover buigen. Dan speelt ook de geschiedenis van een speler mee. Bynum werd in maart al eens voor een zelfde vergrijp op Michael Beasley van de Minnesota Timberwolves geschorst voor 2 wedstrijden.

Foto: dailycaller.com

1 Reactie
  1. SGT-Punani 7 jaar ago

    @ sportamerika: Minnesota Bucks klopt niet
    het is of minnesota timberwolves of milwaukee bucks. en ind it geval omdat het over beasley gaat zal het wel de t’wolves zijn

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen