Buss: ‘Spijt dat we Kobe niet hebben ingelicht’

Door

Jim Buss, zoon van eigenaar Dr. Jerry Buss en zelf medewerker van de Los Angeles Lakers, vindt het jammer dat er niet gesproken werd met Kobe Bryant over de beslissing om nieuwe coach Mike Brown aan te nemen.

,,Nu ik erop terugkijk denk ik bij mezelf: ‘we hadden Kobe moeten inlichten’,” zei Buss tegen de Los Angeles Times. ,,Kobe zei dat het aan het management lag om de coach te kiezen. We moesten kijken voor een defensief ingestelde coach. Dat hebben we gedaan, maar toch moesten we hem om zijn mening vragen.”

Bryant had zelf al openbaar gemaakt dat hij het wel zag zitten in Lakers-asisstent coach Brian Shaw als nieuwe head coach in LA. Toen woensdag bekend werd dat Brown een overeenkomst had met de Lakers zei Bryant dat hij veel respect heeft voor de coach en zeker instemt met de aanwinst, zelfs al werd hij er niet bij betrokken.

Tijdens een interview met ESPN tijdens de halftime van game 5 van de Western Conference finals zei Brown dat hij al contact had gehad met Bryant. Hij ziet er naar uit om Kobe te leren kennen en met hem samen te werken.

Brown krijgt de moeilijke taak om Phil Jackson te vervangen, die met Los Angeles vijf titels wist te winnen.

Foto: 2.bp.blogspot.com

 

Ook leuk om te lezen