Burress: ‘Geef me een playbook, en ik leer het’

Door

Plaxico Burress laat er geen misverstand over bestaan. Het eten, de recreatieruimte, de spirals die z’n medegevangenen gooiden… ,,Er is echt niks leuks aan de gevangenis”, aldus de voormalige New York Giants-wide receiver tegenover de Wall Street Journal, tijdens zijn eerste interview als vrij man.

Burress werd maandag vrijgelaten uit de Oneida Correctional Facility in Rome, NY, nadat hij twintig maanden had uitgezeten van de twee jaar waartoe hij was veroorldeeld voor verboden wapenbezit.

Een voordeeltje misschien? Hij werd als inmate absoluut een betere pass-catcher. Glimlachend: ,,Er zaten daar veel gasten die perfecte spirals gooiden. Ik moest er hard voor werken.”

Z’n boezemvriend Brandon Jacobs, die hem regelmatig opzocht in de gevangenis, meenden twee dingen zeker te weten: Burress keert absoluut niet terug naar de New York Giants, en een overgang naar NFC East divisie-genoot Philadelphia Eagles is meer dan waarschijnlijk. Burress zelf weigert echter bruggen te verbranden.

,,Je weet nooit wat er gebeurt”, zo houdt Burress tegenover de WSJ alle opties open. ,,Ik hou van New York. M’n fans daar zijn me altijd blijven steunen, terwijl ik met verschillende Giants ook buiten het football een relatie heb opgebouwd.”

Football kijken deed hij op zondag en maandag. Het maakte hem absoluut hongeriger dan ooit tevoren.

,,Je vrienden succes zien hebben op tv maakt je absoluut hongerig”, aldus Burress. Dat hij over twee maanden al weer 34 wordt, mag niet uitmaken, meent hij. ,,Ik weet wat ik kan. Geef me gewoon een playbook, en ik zal het van buiten leren. Alles wat ik de teams in de NFL heb te zeggen is: Don’t judge my future by my past. Laat me bewijzen dat ik nog steeds football kan spelen.”

Namens de Philadelphia Eagles heeft quarterback Michael Vick openlijk gelobbied voor de komst van Burress naar Philly. Namens zijn oude werkgever maakten defensive end Justin Tuck en center Shaun O’Hara zich sterk voor een terugkeer van de receiver naar de Meadowlands. Probleem is echter dat hij noch zijn zaakwaarnemer Drew Rosenhaus vanwege de lockout met clubs mogen praten.

Burress deed het z’n eerste week als vrij man lekker rustig aan, maar volgende week gaat het beginnen, beloofde hij de WSJ. ,,Ik denk niet dat ik problemen krijg weer in het ritme te geraken”, liet hij weten. ,,De manier waarop ik over football denk en wat ik kan – dat raak je in twee jaar niet zo maar kwijt.”

Foto: realclearsports.com

Ook leuk om te lezen