Burnett: ‘Goodell is leugenaar’

Door

Kevin Burnett, linebacker van de San Diego Chargers, noemde NFL commissaris Roger Goodell een onbeschaamde leugenaar. Hij zei dat nadat de mensen van XX Sports Radio in San Diego hem om een reactie vroegen naar aanleiding van Goodell’s open brief aan de houder van de seizoensticketten in de NFL.

In de brief verklaart Goodell dat ‘het een goede deal was dat een compromis bood en de gezondheid van de spelers ging verzekeren.’

,,Goodell is vol van zichzelf. Het is een leugenaar, echt een onbeschaamde leugenaar,” zei Burnett. ,,Het is onze liga, we houden van de spelers, we willen die liga. Maar wat heb jij eigenlijk al gedaan voor het spel, behalve boetes geven en geld wegnemen van spelers en de regels veranderen van een spel die je nooit hebt gespeeld? Hij heeft nog niets gedaan voor ons spel.”

Hij zei ook dat de NFL dringend zorg moet dragen voor de spelers buiten het football heen, als ze ze toch willen straffen voor de dingen die ze doen naast het veld.

,,Omdat ze spelers schorsen over dingen die niets met football te maken hebben. Is dat hun verantwoordelijkheid? Neen,” zei Burnett. ,,Ze willen dat we voorbeeldburgers zijn, maar je moet je rol kennen. In mijn contract staat nergens dat ik een voorbeeldburger moet zijn, en dat stoort me.”

Paul Tagliabue, de vorige commissaris, was volgens Burnett een veel beter commissaris. Hij zou zich hebben neergezet met de spelers en gepraat hebben. Goodell doet enkel maar wat de eigenaars willen, aldus de boze Burnett.

Foto: nflchargers.files.wordpress.com

Ook leuk om te lezen