Bulls vol gas langs Knicks

Door

De nummer een seed lang en breed in de pocket? Ster-spelers op adem laten komen en vrijwaren van blessures? Chicago Bulls-coach Tom Thibodeau wil er niet van horen. In New York tegen de Knicks ging zijn ploeg opnieuw vol gas. Het gevolg was overwinning nummer 61: 90-103.

Thibodeau’s filosofie is kennelijk een tikje anders dan die van Mike d’Antoni. Want hoewel Amar’e Stoudemire, op de weg terug van een enkelblessure, naar eigen zeggen best had kunnen spelen, koos de Knicks-coach ervoor zijn ster-speler naast zich te houden.

Derrick Rose kan leven met de keuzes van zijn coach, hoewel het duel in Madison Square Garden bewees dat het risico’s met zich meebrengt. Zo raakte Ronnie Brewer (licht) geblesseerd aan zijn duim, en ging Joakim Noah opnieuw (lichtjes) door zijn enkel.

,,We willen beter worden voor de playoffs”, verklaarde Rose. ,,En dat betekent dat je niet kunt verslappen. Noch op de training, noch tijdens de wedstrijd.”

New York had in de eerste helft het beste van het spel. Middels beproefd recept (lees: schoten van afstand, waarmee de Knicks de Bulls dit seizoen al twee keer eerder hadden verslagen) werd bij rust een terecht 55-52 voorsprong genomen.

Daarna was het echter de beurt aan Chicago, dat in het derde kwart furieus uit de startblokken kwam. Dankzij welgemikte schoten en hard verdedigen, slaagden de Bulls er via een imposante run in een achterstand van drie punten om te buigen tot een voorsprong van 21 (!).

De Bulls werden daarbij geleid door Rose (26 punten) en Luol Deng (23 punten, tien rebounds), maar misschien nog wel indrukwekkender was de double-double van Carlos Boozer. Behalve veertien punten greep hij 22 rebounds van de borden – zijn seizoenrecord.

New York (21 punten voor Carmelo Anthony) slaagde er tegen de bank van Chicago nog wel in het gat te verkleinen tot zeven punten, maar verder lieten de Bulls het niet komen.

De reden? ,,Onze verdediging”, wist Rose. ,,Daar wordt bij ons 24/7 op gehamerd. Dat is namelijk ook waar het in de playoffs opaan komt. Verdedigen.”

Bekijk hier de samenvatting van de Knicks-Bulls:

Foto: hoopedia.nba.com

Ook leuk om te lezen