Bulls stelen show op veteranenbal

Door

Het was zaterdagnacht met recht een happening in de United Center. En zeker niet alleen omdat de sterren van de jaren negentig er een feestje vierden ter gelegenheid van het behalen van hun eerste NBA-titel in 1991.

Natuurlijk, het weerzin met Michael Jordan (op de foto met Bulls-legende Scottie Pippen) zorgde voor staande ovaties, maar het bleek uiteindelijk niet meer dan een opmaat voor de Chicago Bulls van 2011, die de Utah Jazz met 118-100 overklasten en de gedeelde koppositie in het Oosten pakten.

De avond kon eigenlijk al niet meer kapot, toen Jordan het woord had genomen. ,,Jullie staan nog heel wat kampioenschappen te wachten”, sprak hij tot het enthousiaste Chicago-publiek. ,,Wees niet verrast als er nog eens zes volgen.”

Wellicht zei hij het in het vuur van de festiviteiten, maar na afloop van de ceremonie ging hij nog even verder.

Jordan, die na zijn komst in Chicago in 1984 maar liefst tot 1991 moest wachten op zijn eerste titel: ,,Ik denk niet dat de huidige Bulls zeven jaar hoeven te wachten op een kampioenschap. Dit is een goed en uitgeblanceerd team.”

En over Derrick Rose, over wie hij eerder deze week al zei dat deze in zijn ogen de MVP van het seizoen is:

,,Die jongen heeft het helemaal zelf gedaan. Hij is snel volwassen geworden. Toen hij in de NBA kwam, zeiden ze over hem dat-ie snel was en naar de basket kon komen, maar dat-ie niet kon schieten. Nu vallen z’n driepunters en jumpshots er even gemakkelijk is. Hij heeft maar weinig zwakke punten.”

Aan de hand van Rose en Luol Deng (beiden 26 punten) maakten de Bulls vervolgens korte metten met de Jazz. Aan het eind van het eerste kwart stond er al een voorsprong van twintig punten (37-17) op het bord, in het midden van het tweede bedrijf kwamen daar nog eens tien bij.

Hoewel de inspanningen van back-to-back-wedstrijden de thuisploeg na de pauze zichtbaar parten begon te spelen, kwam de zege geen moment in gevaar.

Coach Tom Thibodeau sprak na afloop niettemin van een ‘zwaarbevochten overwinning’. Van binnen moet hij echter geglommen hebben, in de wetenschap dat zijn Bulls nu de leiding in de Eastern Conference delen met zijn oude werkgever Boston Celtics.

Zie hier de samenvatting tussen de Jazz en de Bulls.

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen