Bulls pakken toppositie in het Oosten

Door

Gekleed in het groen, vanwege de naderende St. Patrick’s Day, hadden ze erg veel weg van de Boston Celtics, maar het waren toch echt de Chicago Bulls die dinsdag via een zege op de Washington Wizards (98-79) de nummer een positie in het Oosten pakten.

En hoewel de Wizards normaal gesproken geen angst inboezemen, waren ze er in Chicago toch niet helemaal gerust op. De reden: niet alleen Carlos Boozer moest verstek laten gaan (nog altijd last van zijn enkel), maar ook Joakim Noah ontbrak op het appel. Hij werd eerder op de dag ziek naar huis gestuurd.

Het was dus aan Derrick Rose, Luol Deng en de bank van Chicago om de klus te klaren. En dat lukte opvallend gemakkelijk. Het was een perfecte avond voor de ‘overige’ Bulls zich te bewijzen, en ze stelden niet teleur.

Meest opvallende Bull: de veelal verguisde Keith Bogans (foto). Bogans, doorgaans op de two guard-positie bij gebrek aan beter een handvol minuten goed als starter, gooide liefst vijf op tien driepunters raak, en finishte op zeventien punten.

,,De jongens gaven me het vertrouwen,” aldus Bogans, ,,en ik kreeg tal van open schietkansen. Daar heb ik gebruik van gemaakt.”

Tal van Bulls droegen hun steentje bij: Taj Gibson (9 punten, 13 rebounds), Kurt Thomas (8 punten, 15 rebounds), Ronnie Brewer (9 punten) en Kyle Korver (8 punten).

Derrick Rose (23 punten en 7 assists): ,,We hebben vertouwen in iedereen, zeker ook in Keith (Bogans), en dat is onze kracht. De titel in het Oosten? Hoho. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. Maar dat we thuis nu een record van 30-4 hebben, is natuurlijk fantastisch. Heeft alles met het publiek te maken.”

Washington, met 27 punten voor Jordan Crawford en een triple-double (11 punten, 12 rebounds, 12 (!) blocks) voor Javale McGee, kon het voor de pauze nog wel aardig bijbenen (het tweede kwart werd met 27-19 gewonnen), maar zoals zo vaak namen de Bulls aan het slot het heft in handen.

Hoe? Door hard te verdedigen (de rebound-battle zonder de twee beste rebounders werd met 51-42 gewonnen) en getimede scores.

Maar ondanks de nummer 1-positie in de Eastern conference, wilde coach Tom Thibodeau nog niet van een feesstemming weten.

,,Wij moeten ons blijven bewijzen,” zei hij. ,,Natuurlijk willen we straks eindigen met de beste plaatsing en het best mogelijke record. En als we ons goed blijven prepareren en hard blijven spelen, dan komen de resultaten vanzelf.”

Zie hier de samenvatting tussen de Wizards en de Bulls.

Foto: upload.wikipedia.org

Ook leuk om te lezen