Bulls leunen weer zwaar op Rose

Door

De eindstand (113-106) mag misschien doen vermoeden alsof de Toronto Raptors een kans hadden in de United Center, maar in feite hadden de Chicago Bulls het duel van begin tot einde onder controle.

Of misschien niet de Bulls. Derrick Rose had de zaken onder controle. Telkens als de Raptors ook maar enigszins bij de Bulls in de buurt leken te komen, was het Rose die het heft hoogstpersoonlijk in handen nam, en zijn ploeg weer op een comfortabele marge bracht.

Tekenend was het einde van het derde kwart. De Raptors waren de Bulls tot op slechts twee punten genaderd, en daar was D-Rose (36 punten, tien assists) die de controle overnam, en met een 8-0 run weer een verschil van tien punten op de jumbotron bracht.

Chicago moest het voor de derde achtereenvolgende wedstrijd stellen zonder Joakim Noah, die nog steeds kampt met een enkelblessure. De voorgaande twee wedstrijden was het Carlos Boozer geweest die opstond en Rose veelal de helpende hand bood. Tegen de Raptors was Boozer (achttien punten, tien rebounds) echter weer een tikje bleekjes.

Hetzelfde kon overigens worden gezegd van de andere Bulls, al kwamen Luol Deng, Taj Gibson (negen rebounds) en Kyle Korver tot respectievelijk zeventien, vijftien en tien punten.

Aan de kant van Toronto kenden Jerryd Bayless en DeMar DeRozen (beiden tekenden voor 26 punten) een aardige wedstrijd. De Raptors toonden bovendien aan dat de Bulls moeite hebben met een opponent die een Europese stijl van drive-and-kick basketball speelt. Tekend is het feit dat Toronto het enige team is dat twee maal meer dan 105 punten tegen de Bulls scoorde.

Tegen Derrick Rose was zaterdag evenwel andermaal geen kruit gewassen.

Doordat zowel de Miami Heat als de Boston Celtics een snipperavond had, vergrootten de Bulls hun voorsprong tot respectievelijk 3 en 3.5 punten. De ploeg van coach Tom Thibodeau naderde zelfs de San Antonio Spurs (de ploeg met het overall beste record) tot op een punt, en dat zou interessant kunnen zijn als het gaat om thuisvoordeel in de finale.

Rose wilde zover echter niet vooruit kijken. ,,De play-offs zijn nog zo ver weg…”

Zie hier de samenvatting tussen de Raptors en de Bulls:

Foto: firedustybaker2.files.wordpress.com

Ook leuk om te lezen