Bulls hijgen Celtics in de nek

Door

Terwijl de Boston Celtics verloren bij de Philadelphia 76ers, schoven de Chicago Bulls middels een puike teampresatie de Atlanta Hawks aan de kant (94-76).Zaterdagavond al, als de Utah Jazz op bezoek komt en de Celts een avondje vrij hebben, kunnen de Bulls in de Eastern Conference de (gedeelde) nummer 1 positie claimen.

Met de zege schroefden de Bulls hun winningstreak in het United Center op tot tien. En een streak die misschien nog wel indrukwekkender is: voor de negende keer op rij hield Chicago de opponent onder de 90 punten.

De overwinning van de Bulls op de Hawks was een teamprestatie tot en met. Okay, Derrick Rose nam – uiteraard – het gros van de punten voor zijn rekening (34 dit keer, waarvan achttien in het derde kwart), maar starters Joakim Noah (wel elf rebounds) en Keith Bogans bleven puntloos.

De Chicago-bank deed dan ook andermaal van zich spreken. Ronnie Brewer, Taj Gibson en CJ Watson waren allen goed voor acht punten, terwijl ook Omer Asik, Kyle Korver, Rasual Butler en Brian Scalabrine op het scoreformulier terechtkwamen.

Bovendien moest coach Tom Thibodeau 35 minuten lang een beroep doen op Kurt Thomas (foto), die de geblesseerde Carlos Boozer verving. Thomas was, als vanouds, vooral verdedigend sterk (dertien rebounds).

Luol Deng tenslotte, had ‘s ochtends nog de shootaround aan zich voorbij moeten laten gaan, omdat hij nog teveel last had van een kneuzing aan z’n dijbeen. Niettemin was hij een half etmaal later goed voor achttien punten, negen rebounds, zeven assists en drie steals, en stond hij liefst veertig minuten op de planken.

,,Een echte leider,” oordeelde Rose. ,,Hij klaagt nooit, maar speelt gewoon.” En Thibodeau: ,,Door zo’n blessure heenspelen, dat is leiderschap. De plays die hij aan het begin van het derde kwart voor ons maakte, waren beslissend voor ons.”

Zie hier de samenvatting tussen de Hawks en de Bulls.

Foto: thesportsbank.net

Ook leuk om te lezen