Bulls hebben de grootste honger

Door

Vooraf verklaarde Hawks-coach Larry Drew dat de meest wanhopige ploeg het tweede duel zou gaan winnen. Blijkbaar waren de Bulls volgens deze wet van Drew het meest hongerig. In een duel waarin beide slecht op schot waren, wist Chicago met 86-73 de serie gelijk te trekken.

De schotpercentages logen er niet om. Chicago schoot iets meer dan 39 procent van het veld en slechts 5 op 22 drietjes (22 procent). Bij de heren uit Atlanta waren de cijfers als volgt: 33,8 procent en 23,1 procent van achter de ark.

Als het basketbal zo minimalistisch is, dan komt het aan op wilskracht, doorzettingsvermogen en honger. Dat had de Hawks-hoofdcoach goed voorspeld.

,,Vanavond waren we voor onszelf de ergste tegenstander”, dramatiseerde Drew enigszins. ,,Toen onze schoten niet wilden vallen, raakten we in paniek.”

De kersverse coach van het jaar, Tom Thibodeau, had het tactisch anders neergezet.

Het gevaar van game 1, Joe Johnson, werd beteugeld. Ditmaal moest de guard genoegen nemen met 16 punten in tegenstelling tot de 34 van maandag. De Bulls zorgden continu dat hij tegen een double-team stond.

Ook Jamal Crawford kwam nu maar tot 11 punten. De enige die boven verwachting presteerde was de vervanger van de geblesseerde Kirk Hinrich. Jeff Teague maakte in 40 minuten 21 punten.

Maar Chicago was defensief feller, agressiever en scherper. Zo plukten de Bulls veel meer ballen van het bord: 58 tegenover 39. De druk was groot op de Hawks-aanval. ,,Ze zorgden ervoor dat iedere bal die we vingen en schoten moeilijk was”, legde Teague uit.

De op de mat gelegde intensiteit en het werkethos betaalden zich uit. Vrij gemakkelijk wonnen de Bulls. Zij hadden een voorsprong van 14 punten. Heel even leek een comeback in de lucht, maar verder dan 77-71 liet de thuisploeg het niet meer komen.

Joakim Noah was de grote man met 19 punten en 14 rebounds, waarvan 7 aanvallend. Luol Deng noteerde 12 punten en 11 vangballen. Nieuwbakken MVP Derrick Rose, hij ontving voor de wedstrijd de bijbehorende award, was de derde Chicago-speler met een double-double. Hij leverde 25 punten en 10 voorzetten af.

Maar de 22-jarige deelde absoluut mee in de schotmalaise. Nu willen de Hawks ook dat hij veel van buiten schiet. Die tactiek lijkt te lukken, want D-Rose schoot 10 op 27 en 1 op 8 driepunters. ,,Schoten die ik normaal gesproken maak, wilden vanavond niet vallen”, zei de spelverdeler nuchter. ,,Maar als ze me zo blijven bespelen, dan blijf ik gewoon schieten.”

De teleurstelling bij de Hawks was groot. Zij geloofden heilig in een nieuwe zege in het United Center. ,,Deze doet echt pijn”, aldus Johnson. ,,Dit was zeker de wedstrijd die we hadden kunnen winnen om met 2-0 thuis te komen.”

Zie hier de samenvatting tussen de Hawks en de Bulls

Foto: sfexaminer.com

Ook leuk om te lezen