Bulls en Rose in oude vorm veel te sterk voor Hawks

Door

En daar waren ze weer. De Bulls van het reguliere seizoen, wat dan ook meteen synoniem staat voor een uitblinkende Derrick Rose. Met 44 punten, 7 assists, 5 rebounds, een blockshot en een steal was de nummer 1 van Chicago en de gehele league de grote aanjager. Na de 99-82 overwinning staat het 2-1 voor de beste ploeg in het oosten.

,,Hij is sowieso moeilijk te verdedigen, maar als zijn jump shot loopt, dan is hij de MVP”, verzuchtte Jeff Teague. De guard van de Hawks, invaller voor de geblesseerde Kirk Hinrich, had de onmogelijke taak D-Rose te dekken. Dat deed hij ruim 41 minuten, maar een succes werd het niet, ook al was Teague aanvallend wel weer Atlanta’s beste man met 21 punten.

,,Ik wilde de hele wedstrijd aanvallen. Dat is steeds mijn gedachte geweest”, gaf de 22-jarige uitblinker zelf aan. Daar begon hij mee direct na de tipoff. Na 49 seconden nam Hawks-eindverantwoordelijke Larry Drew al een timeout. Rose had net z’n eerste twee punten door het mandje laten glijden en zette daarmee de bezoekers op 4-0.

En toen was het duel eigenlijk al gespeeld. Al probeerde Drew de zaak verbaal nog recht te zetten door z’n spelers te melden dat ze net zo intens, agressief en scherp moesten zijn, zoals de Bulls in die kleine 50 seconden hadden laten zien. Het mocht niet baten. ,,Ze hebben ons klop gegeven. Ze hebben ons op alle fronten klop gegeven”, kon Drew alleen nog maar uitbrengen.

Na de eerste 12 minuten (29-23) had de Bulls pointguard er al 17 punten in liggen. Zijn honger was niet gestild. De bewijsdrang bleef groot, want ja, zo lekker ging het niet in de postseason.

Niet met Rose. En ook niet met de ploeg. Zij worstelden zich met 4-1 langs Indiana Pacers en in de eerste twee krachtmetingen tegen Atlanta ging het eveneens allesbehalve soepel. Sterker nog; de Hawks pakten het eerste treffen in het United Center.

Maar de schade is hersteld en Chicago toonde in de vijandige Philips Arena de competitievorm. Zo schoot het team van Tom Thibodeau nu veel beter. Ruim 47 procent viel van het veld en de helft van de driepuntspogingen ging door het netje. Rose, die met een enkelprobleem kampte, deelde mee in die malaise.

Dit keer waren zijn cijfers echter weer als vanouds: 16 van de 27 binnen de cirkel, 4 van de 7 drietjes en 8 van de 9 vrije worpen verdwenen door de ring.

De tactiek om Rose weg te houden bij het bord en hem te laten schieten, faalde hopeloos. In deze vorm is hij niet te stoppen en de Bulls dan waarschijnlijk ook niet. ,,Als hij ze zo raakt van buiten de bucket, dan is hij amper te verdedigen”,meldde Teague nogmaals. Zondag krijgen de Hawks een nieuwe kans om het beter te doen.

Zie hier de samenvatting tussen de Bulls en Hawks

Ook leuk om te lezen