Buehrle een Marlin. Wat nu voor Darvish, Wilson?

Door

De naam van pitcher Mark Buehrle dook de afgelopen dagen altijd op als het om mogelijke trades ging in de Major League. De ervaren lefty had de clubs voor het uitkiezen en besloot uiteindelijk om voor vier jaar (en 58 miljoen dollar) te tekenen bij de Miami Marlins. Buehrle zal in Miami herenigd worden met manager Ozzie Guillen, beide heren werkten met elkaar bij de Chicago White Sox.

De Marlins versterken met de komst van Buehrle de starting rotation, wat naar mijn mening harder nodig was dan de komst van ene Albert Pujols. De rotatie staat er nu veel beter voor met Josh Johnson, Ricky Nolasco en Mark Buehrle. De Marlins trokken eerder al shorstop José Reyes en closer Heat Bell aan.

Waar gaat C.J. Wilson naar toe?

Wilson werd direct na het einde van het seizoen betiteld als de best beschikbare startende werper op de free agent markt. Toch happen de clubs vooralsnog niet toe. De hoge vraagprijs is een struikelblok en de wisselvallige prestaties van de lefty in de postseason werkt ook niet in Wilson’s voordeel. De Marlins toonden interesse, maar gaven de voorkeur aan Buehrle.

De Los Angeles Angels hebben op dit moment de beste papieren. De organisatie denkt erover om de pitcher een contract aan te bieden. Wilson groeide op in de regio en kan met ace Jered Weaver een mooi duo vormen. En dan gaan er zelfs geruchten dat ook de Angels een bod willen doen op Pujols.

En welke club durft het aan met de Japanner Yu Darvish?

De 25-jarige sensatie in Japan heeft bekend gemaakt dat hij in de Major League wil gaan spelen. De bijna twee meter lange pitcher noteerde vorig jaar ongekende cijfers in de Japanse competitie: 18-6 record, 276 strikeouts in 232 innings en een 1.44 ERA. De Texas Rangers zijn geinteresseerd nu Wilson lijkt weg te vallen. Daarnaast hengelen ook de Angels, de Blue Jays, de Nationals en de Red Sox naar de diensten van de Japanner. Red Sox manager Bobby Valentin kent Darvish nog goed van zijn periode in Japan.

De verhalen over Darvish klinken fantastisch, maar die waren ook fantastisch in 2006 toen Dice-K tekende voor de Red Sox. De hoge verwachtingen maakte hij toen niet waar, mede omdat de competitie in Amerika anders is dan in Japan. Minder rust, meer wedstrijden, meer reizen en een andere cultuur. Volgens de kenners schijnt Darvish over negen type pitches te beschikken. Juist. Eerst zien, dan geloven.

Foto: wikimedia commons

Ook leuk om te lezen