Buckeye Sullinger wil kilo’s kwijtraken

Door

De big man in the middle big Ohio State, Jared Sullinger, wil afvallen door het begin van het seizoen. Sullinger was vorig jaar als freshmen al een heel belangrijke schakel voor de Buckeyes.

Hij werd vorig jaar net onder de 130 kg gewogen voor het begin van het seizoen en wil nu flink onder de 120 kg wegen.

Sullinger was duidelijk al heel wat afgevallen op LeBron James’ basketbal camp, begin juli. Hij zou al tussen de 5 à 10 kg zijn afgevallen.

Hij liet eerst en vooral de junkfood achterwege. Alle fastfood maaltijden zijn nu geschrapt en vervangen door meer groenten en kleinere porties.

“Ik heb mijn dieet goed aangepakt. Veel meer ‘goods’ en veel minder ‘bads'”, zei Sullinger. “Meer groenten, ik heb een veel kleurrijker bord nu”.

Hoe Sullinger aan de start van het nieuwe seizoen verschijnt zal bepalend zijn voor het succes van Ohio State. Sullinger woog wellicht dichter bij de 140 kg in het seizoen zelf en was een belangrijk onderdeel van de meest efficiënte offense van Amerika.

Hij moet gezond blijven en mag ook niet te licht zijn om zijn kracht te verliezen tegen de grote jongens in de NCAA. De powerhouse zou zijn lichaamsvet laten zakken hebben van 23 naar 14 procent.

Foto: AP

 

 

 

Ook leuk om te lezen