Bryce Harper opgeroepen door de Nationals

Door

Een nieuw tijdperk is begonnen: supertalent Bryce Harper maakt morgen zijn debuut voor de Washington Nationals. Dat maakte Nats’ GM Mike Rizzo vanavond bekend. Om plek te maken voor Harper wordt derde honkman Ryan Zimmerman op de DL geplaatst.

Het is niet bekend of Harper definitief in de Major Leagues speelt. Bij een zwakke start kunnen de Nationals er voor kiezen hem weer naar AAA te sturen als Zimmerman weer fit is.

Harper
De 19-jarige Harper was de first overall pick van de 2010 draft. Met de komst van Harper krijgen de Nats naar zij hopen een flinke injectie in de offence. Hij biedt veel power en moet ook vaak op de honken kunnen komen.

Harper is het seizoen bij AAA Syracuse Chiefs niet sterk gestart. In twintig wedstrijden heeft hij een slaggemiddelde van .250 met een homerun en een steal. Wel heeft hij al negen walks met veertien strikeouts. Het is de vraag of hij het hogere niveau van pitching al aankan.

Bernadina
De komst van de centerfielder zorgt er echter wel voor dat de speeltijd van Roger Bernadina nog verder omlaag gaat. Bernadina heeft verder nog concurrentie van Xavier Nady en Rick Ankiel voor een plekje in het linksveld.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen