Bryant wijst vervanger Jackson aan

Door

Het einde van een tijdperk in Los Angeles lijkt nabij, nu het pensioen van head coach Phil Jackson steeds dichterbij komt. Kobe Bryant, guard en icoon van de Lakers, heeft al zijn voorkeur voor een opvolger laten horen. Hij zegt dat hij voor iedereen spreekt als hij zegt dat Brian Shaw, momenteel assistent coach, de juiste man op de juiste plaats zal zijn.

,,Ik weet dat alle spelers in coach B-Shaw geloven,” zei Bryant aan Yahoo! Sports vrijdag. ,,We hebben al een een band gesmeed. We werken al zo lang samen. We hebben allemaal een voorkeur voor hem. Ik wil niet in de weg lopen van het management, maar we hebben hem gewoon al een geruime tijd bovenaan op ons lijstje.”

Shaw en Bryant waren teamgenoten bij de Lakers gedurende hun eerste drie kampioenschappen tussen 2000 en 2002. Shaw stopte met spelen in 2003 en startte als scout bij Los Angeles tijdens het seizoen 2004-2005.

,,Ik wens geen commentaar te geven over volgend seizoen of over iets dat met het vervangen van Phil Jackson te maken heeft. Ik heb er geen controle over,” zei Shaw. ,,Ik concentreer me op dit seizoen om weer de finale te kunnen winnen.”

Wie het ook zal doen, Jackson vervangen zal niet makkelijk zijn. In zijn coaching carrière won hij al 11 maal het kampioenschap, in de jaren ’90 zes maal met de Chicago Bulls en in de laatste jaren vijf maal met de Lakers.

Foto: lakers.topbuzz.com

Ook leuk om te lezen