Bryant stijgt op eeuwige topscorerslijst

Door

Kobe Bryant is weer een plaats gestegen op de eeuwige topscorerslijst van de NBA. De Lakers-point guard
passeerde vrijdagavond Oscar Robinson, de oud-guard van de Milwaukee Bucks en de Cincinnati Royals, en staat nu op de negende plek.

Bryant scoorde vrijdag 25 punten in de 101-97 overwinning op de New Orleans Hornets en heeft nu 26720 punten. De nummer acht op de ranglijst, Hakeem Olajuwon, is ook in zicht met 26949 punten.

,,Het is een hele eer,” vertelde Bryant na de wedstrijd. ,,Het grootste deel van mijn spel heb ik geleerd dankzij het kijk naar spelers uit het verleden, waaronder Oscar. Het is daarom voor mij ook een grote eer om te mogen stijgen op deze ranglijst.”

Bryant’s coach, Phil Jackson, werd vooraf aan het duel tegen de Hornets gevraagd wie hij dacht dat op wie Kobe zich zou gaan richten op de eeuwige ranglijst. ,,Michael Jordan,” antwoordde Jackson direct. Jackson staat derde met 32292 punten.

,,Ik heb echt nog geen idee,” stelde Bryant na de wedstrijd. ,,We zullen wel zien wat er gebeurt. Ik richt mij veel meer op Bill Russel’s ranglijst, dat vind ik belangrijker.”

Russel, de oud-Boston Celtics-center, won 11 NBA kampioenschappen tijdens zijn carrière, terwijl Bryant tot dit seizoen vijf kampioenschappen wist te behalen.

Foto: sickhop.com

Ook leuk om te lezen