Bryant sluit buitenlands avontuur nog niet uit

Door

Kobe Bryant sluit het nog steeds niet uit dat hij in een ander land gaat spelen omdat hij denkt dat het opkomende NBA seizoen weer een lockout tegemoet gaat.

Het boegbeeld van de Lakers vertelde in Singapore aan de pers dat hij niet weet of er wel een 2011-2012 seizoen zal plaatsvinden. ,,Het zou zomaar kunnen dat ik in een land aan de slag ga, dat doe ik nu ook.”

Bryant geeft aan dat hij waarschijnlijk gaat trainen met teamgenoten van de Lakers, maar dat er nog niets gepland staat. De Turkse club Besiktas heeft in juli aangegeven met Bryant in gesprek te zijn over een eventueel contract tijdens de lock out.

Verschillende teams in China schijnen ook geïnteresseerd te zijn in de vijfvoudig NBA champion en dertienvoudig All Star champion.

Bryant is niet de enige NBA speler die buiten de VS aan de slag wil gaan.

Denver Nuggets free agents Wilson Chandler and J.R. Smith hebben plannen om naar China te vertrekken, Denvers Ty Lawson zal in Litouwen gaan spelen en New Jersey Nets All-Star Deron Williams gaat naar het Turkse Besiktas.

Het NBA seizoen staat gepland om eind oktober te beginnen, maar eigenaars en spelers zijn nog niet tot een overeenkomst gekomen. Eerder deze week verklaarde David Stern, de grote baas van de NBA, dat er nog geen schot zit in de onderhandelingen.

Foto: theglobeandmail.com

Ook leuk om te lezen