Bryant ontvangt via Facebook aanbieding voor Italië

Door

Na aanbiedingen vanuit Turkije en China verscheen er dinsdagavond een bericht dat Virtus Bologna Kobe Bryant een zeer lucratief voorstel heeft gedaan.

Volgens de Italiaanse website BolognaBasket.it kan Bryant daar per wedstrijd 800.000 dollar tegemoet zien, wat neerkomt op zo’n 600.000 netto. Dat bedrag zal hij ontvangen indien hij alle thuiswedstrijden zal meedoen gedurende de NBA Lockout.

Het meest opmerkelijke van deze aanbieding is dat de club uit Bologna via een tussenpersoon Bryant wist te bereiken. Niet via een persoonlijk belletje, maar gewoon via een post op zijn Facebook.

Claudio Sabatini, eigenaar van Virtus Bologna, erkende dat Lauro Bon, een voormaliger speler van Virtus Bologna, via het social network het eerste contact heeft gelegd. ,,Wij wilden de beste speler voor een periode bij ons hebben en zijn daarom erg blij dat Lauro het eerste werk voor ons heeft gedaan.”

Nu is de vraag of Bryant dit keer wel zal zwichten voor het geld. Toch speelt er bij dit aspect ook een ander punt mee, namelijk dat Bryant een gedeelte van zijn jeugd doorbracht in Italië.

Vader Joe “Jellybean” Bryant kreeg toen Kobe zes jaar was de aanbieding om in Italië te spelen voor Sebastini Rieti. Zodoende verhuisde de gehele familie mee. Uiteindelijk speelde vader Bryant zeven jaar in Italië voor Reggio Calabria (1986–87), Pistoia (1987–89) en Reggio Emilia (1989–91).

De ‘Black Mamba’ heeft altijd aangegeven dat hij ooit nog eens wilde terugkeren naar het land waar hij zeven jaar woonde. Hij leerde er vloeiend Italiaans en Spaans spreken en was onder de indruk van de Europese manier van leven.

Om je indruk te geven hoe vloeiend Bryant Italiaans spreekt, zie onderstaande video (gelukkig met ondertiteling voor de Sport Amerika fans zonder Italiaanse achtergrond):

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen