Bryant lijkt seizoensopening te halen

Door

 

Haalt ‘ie het of haalt ‘ie het niet? Dat is de grote vraag voor Kobe Bryant nu de start van het NBA seizoen nog maar twee dagen van ons verwijderd is.

Afgelopen maandag, in de verloren LA derby tegen de Clippers, liep Bryant een polsblessure op. Een scheurtje in zijn gewrichtsband zorgde ervoor dat de captain sinds maandag niet meer mee heeft getraind met de selectie van Mike Brown.

Aanvankelijk leek de blessure mee te vallen. Tijdens het duel verliet Bryant het toneel, maar keerde later toch weer terug in de wedstrijd. ,,Ik zag dat hij wel ‘lelijk’ viel, maar omdat Kobe zelf niks aangaf, liet ik hem gewoon de wedstrijd uitspelen,” erkent Brown. ,,Het zegt ook wel wat over de hoge pijngrens die hij heeft. Hij wil gewoon altijd doorspelen.”

Dinsdag probeerde Bryant ook gewoon mee te trainen, maar toen pas bleek pas de ernst van de blessure.

,,De zwelling rondom mijn pols nam dinsdag alleen maar toe. Vanaf dat moment leek het mij verstandiger om wat dagen rust te houden,” aldus Bryant, die op het punt staat op aan zijn zestiende NBA-seizoen te beginnen.

,,Maar ik heb goede hoop dat ik zondag kan spelen, absoluut. Door de jaren heen heb ik altijd wel een manier gevonden om te spelen, ook als ik blessures had. Het lijkt er daarom op dat ook deze blessure mij niet tegen zal houden,” liet de dertienvoudig All Star donderdagavond weten aan de aanwezige journaille.

Brown is optimistisch over de kansen om zijn sterspeler te laten starten in de eigen Staples Center op eerste kerstdag. ,,We bekijken het gewoon van dag tot dag. Vandaag hebben we wat tactische vormen getraind zonder hem. Dat betekent dat wij er ook op voorbereid zijn wanneer hij zondag niet kan spelen.”

Foto: flickr.com / Keith Allison

Ook leuk om te lezen