Bryant in problemen door gay slur

Door

De losing streak van zijn Los Angeles Lakers was Kobe Bryant kennelijk niet in de kouwe kleren gaan zitten. Nadat hij in het derde kwart van het duel met de San Antonio Spurs met zijn vijftiende technical foul van het seizoen werd geconfronteerd, kwam alle frustratie naar buiten, en liet hij zich verbaal gaan in de richting van referee Bennie Adams.

Wat Bryant precies riep in de richting van Adams was niet te verstaan op televisie, maar diverse liplezers hadden meer dan genoeg gezien. Nummer 24 zou Adams ‘Fucking Faggot’ hebben toegevoegd, op het moment dat de camera’s van TNT op hem waren ingezoemd.

,,Misschien moeten we de camera’s nu even van hem afhalen,” zei analist Steve Kerr nog, ,,voor het geval er kinderen zitten te kijken…”

Diverse organisaties die opkomen voor de belangen van homoseksuelen kwamen meteen in opstand. ,,Wat een schande van Kobe Bryant om zulke aanstootgevende en onwelvoeglijke taal te bezigen, terwijl hij wordt bekeken door miljoenen mensen,” meende onder meer de Human Rights Campaign.

Bryant zelf liet in een reactie weten dat zijn woorden niet al te letterlijk moesten worden genomen.

,,Wat ik heb gedaan gebeurde uit frustratie en in het heetst van de strijd, punt uit,” aldus Bryant. ,,De woorden die ik heb gebruikt reflecteren NIET de gevoelens die ik heb voor de homo- en lesbische gemeenschap, en waren NIET bedoeld om wie dan ook te beledigen.”

Basketballbond NBA was ondanks die verklaring van Bryant onverbiddelijk, en legde de sterspeler een boete op van 100.000 dollar.

Foto: nydailynews.com

Ook leuk om te lezen