Bryan Ruiz sluit transfer naar MLS niet uit

Door

Fulham v Reading - Sky Bet Championship
Een transfer van Bryan Ruiz (29) naar de Major League Soccer is niet uitgesloten. Althans, dat zegt de flegmatieke Costa Ricaan zelf. Voorlopig heeft nog geen enkele club interesse getoond in de voormalig speler van FC Twente.

Op een dood spoor
Ruiz is bij Fulham op een dood spoor beland. De Engelse club uit de Championship kocht de middenvelder annex aanvaller in de zomer van 2011 voor een bedrag van twaalf miljoen van FC Twente. Bij de Engelsen kon Ruiz nooit echt overtuigen, hoewel hij in het eerste seizoen nog wel een basiskracht was.

In vorm voor WK
De op een zijspoor belandde spelmaker werd vorig jaar voor een half seizoen uitgeleend aan PSV. Bij de Eindhovenaren ging het iets beter, maar nog steeds was hij geen schim van de Ruiz zoals we die kennen van zijn periode bij FC Twente. Toch raakte hij in vorm voor het WK.

Netherlands v Costa Rica: Quarter Final - 2014 FIFA World Cup Brazil

Op het WK in Brazilië toonde Ruiz als aanvoerder bij vlagen zijn kwaliteiten. Nadien kwam het wéér niet tot een transfer, dus was de 70-voudig international nog steeds veroordeeld tot Fulham, dat overigens degradeerde naar de Championship.

Papierwerk te laat
Het Spaanse Levante leek Ruiz afgelopen winterstop van zijn mislukte huwelijk met Fulham te redden. De transfer moest op de slotdag van de transferperiode beklonken worden. Fulham leverde het papierwerk echter te laat in, waardoor de FIFA de overgang blokkeerde.

Fulham v Reading - Sky Bet Championship

‘Zien of er interesse is’
Wellicht dat een overstap naar de MLS uitkomst biedt voor de ongelukkige Costa Ricaan. Ruiz vertelde in een interview met Radio Monumental dat hij een overstap naar de MLS niet uitsluit. “We zullen zien of er interesse is van één van de teams”, aldus Ruiz.

Mogelijke bestemming
Ondertussen discussiëren de supporters er al flink op los wat de mogelijke bestemming van de spelmaker is. New York Red Bulls, Vancouver Whitecaps, DC United, Portland Timberwolves en Columbus Crew zijn voorbeelden van clubs die nog op zoek zijn naar een type speler als Ruiz. Naar verluidt had Toronto FC Ruiz ook op de korrel, maar die club valt af door de komst van Sebastian Giovinco.

Costa Rica v Greece: Round of 16 - 2014 FIFA World Cup Brazil

89 keer trefzeker
Hoogtepunt in de carrière van Ruiz was het veroveren van de lanstitel met FC Twente in 2010. Een jaar later won hij met de Tukkers ook nog de KNVB Beker. In totaal speelde hij 303 wedstrijden, waarin hij 89 keer trefzeker was en 73 assists afleverde.

Foto’s: Getty Images

1 Reactie
  1. Mick 5 jaar ago

    PortlandTimbers, niet “Timberwolves”

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen