Bruins zien sterkhouder Bergeron terugkeren

Door

De Boston Bruins zagen maandagmiddag Patrice Bergeron terugkeren bij de groepstraining. Voor de reserve-aanvoerder was het de eerste keer sinds 6 mei dat hij weer uitmaakte van een groepsactiviteit.

Op die dag raakte Bergeron namelijk geblesseerd gedurende de Game 4 tegen de Philadelphia Flyers en moest hij zich met een lichte hersenschudding laten vervangen.

Coach Claude Julien was blij met de terugkeer van Bergeron, maar wilde zich nog niet wagen aan een voorspelling wanneer hij dacht dat hij zijn center weer in kon gaan zetten. ,,Hij doorloopt nu de vaste routine die wij met spelers opstellen wanneer ze terugkomen van een hersenschudding. Ik zou graag een voorspelling willen doen, maar dat is helaas niet mogelijk.”

Dinsdagavond staat Game 2 van de Eastern Conference Final op het programma voor de Bruins. Het eerste (thuis)duel tegen de Tampa Bay Lightning werd met 5-2 verloren, dus de Bruins zijn gebaat bij een overwinning.

Waar Julien niks wilde zeggen over een mogelijke terugkeer van Bergeron in Game 2, houdt Guy Boucher, coach van de Lightning, wel degelijk rekening met een rentree.

,,Hij is zo enorm belangrijk voor de Bruins. Naast dat hij een fantastische speler is, is hij ook echt een leider. Daarom denk ik dat we hem wel op het ijs kunnen verwachten. Ze zijn een stuk sterker met hem.”

Zo denkt ook Bruins-goalie Tim Thomas over de mogelijke terugkeer van zijn teamgenoot. ,,We hebben hem duidelijk gemist in Game 1. Dat hij weer meetrainde gaf ons dan ook een enorme boost. Het is nu te hopen dat hij ook weer snel in wedstrijden kan meedoen. Hij is een speler die het verschil kan maken voor ons.”

Foto: nhlsnipers.com

Ook leuk om te lezen