Bruins vechten zich langs Stars

Door

Donderdagavond versloegen de Boston Bruins in eigen huis de Dallas Stars met 6-3, maar deze wedstrijd zal waarschijnlijk niet vanwege de einduitslag de geschiedenisboeken ingaan. Veel gedenkwaardiger was namelijk de wijze waarop beide ploegen aan de wedstrijd begonnen.

Binnen vier seconden nadat de scheidsrechter voor de eerste keer de puck had laten vallen, waren er namelijk al drie vechtpartijen geweest. Daarnaast scoorden de Bruins ook nog eens tweemaal uit de eerste twee schoten die zij loslieten op doel. Het resultaat na een krappe anderhalve minuut was dus zes major penalty’s, een 2-0 voorsprong voor Boston en een gewisselde keeper aan de kant van Dallas.

De aanvoerder van Dallas, Brenden Morrow, had geen idee waarom beide ploegen zo agressief waren begonnen: ,,Je kunt het wellicht gebruiken om zo de wedstrijd naar je hand te zetten. Wij wilden net zo graag winnen als zij, maar we maakten een aantal verkeerde beslissingen en speelden te roekeloos. Hierdoor kwamen zij verdiend op voorsprong.”

Na de hectische beginfase bleef de wedstrijd beladen en volgden er nog vele penalty’s. In totaal kwamen beide teams gezamenlijk uit op 91 strafminuten. Vergeleken met de laatste keer dat beide teams elkaar troffen in Boston, viel dat aantal eigenlijk nog wel mee. In oktober 2008 zorgden beide teams in totaal namelijk voor 146 strafminuten. Misschien speelden er donderdagavond dus nog wat wraakgevoelens mee bij sommige spelers.

Uiteindelijk draait het bij ijshockey nog altijd om de doelpunten. Zoals gezegd begonnen de Bruins voortvarend op dit gebied. Na de eerste periode stond er zelfs al een 4-0 voorsprong op het bord. De Stars kwamen echter nog sterk terug tot 4-3 en een sensatie hing in de lucht. Verder liet Boston het echter niet komen en met nog twee doelpunten zorgden zij voor een letterlijk zwaarbevochten overwinning.

Zie hier de samenvatting van het duel tussen de Stars en de Bruins.

Foto: hirdage.com

Ook leuk om te lezen