Bruins twijfelen over toekomst Savard

Door

De Boston Bruins twijfelen of ze dit seizoen Marc Savard nog gaan gebruiken. De center zit op dit moment thuis met hersenschudding.

De general manager van de ploeg uit Boston, Peter Chiarelli, gaf maandag toe dat er binnen de organisatie overleg is gevoerd of het misschien verstandig zou zijn om Savard voor de rest van het seizoen aan de kant te houden om hem zodoende nog beter te kunnen laten herstellen. De Bruins zouden hem dan op ‘long-term injured reserve’ plaatsen om zodoende een vervanger voor hem aan te mogen trekken.

,,Die kans is zeer zeker aanwezig en ik schat die kans ook hoog in. Maar we gaan niet overhaaste beslissingen nemen op dit gebied,” verklaarde Chiarelli. Savard is nu herstellende van zijn vierde hersenschudding van zijn loopbaan en zal woensdag opnieuw onderzocht worden in Boston.

,,Ik heb hem nog niet gesproken, maar ik verwacht na woensdag een uitspraak te kunnen doen hoe we verder gaan in deze situatie. Gezien de tijd tussen de hersenschuddingen en ook de periode sinds hij geen last ervan heeft, is hem uitsluiten voor de rest van het seizoen een zeer serieuze optie,” vertelde de general manger vanuit Raleigh, waar de Bruins zich voorbereiden op de wedstrijd dinsdagavond aantreden tegen de Carolina Hurricanes.

Savard liep zijn laatste hersenschudding op tegen de Colorado Avalanche op 22 januari nadat hij hard in aanraking was gekomen met de boarding na een hit van voormalig teamgenoot Matt Hunwick.

Dankzij naweeen van een andere hersenschudding miste Savard de gehele voorbereidingsperiode en de eerste 23 wedstrijden van het seizoen. Hij keerde terug op 2 december en speelde daarna 25 wedstrijden. Hij was daarin goed voor 2 goals en 8 assists.

Foto: blackandgold.hockeyjournal.com

Ook leuk om te lezen