Bruins trekken stand weer gelijk

Door

De Vancouver Canucks oogden bijzonder relaxed na de afstraffing door de Boston Bruins in game 3. Het was dan misschien wel een zware nederlaag, maar zij leidden nog met 2-1 in de series, en aangezien het doelsaldo verder geen rol van betekenis meer speelde, was er volgens hen weinig aan de hand. Maar na de 4-0 nederlaag in game 4 zullen ze zich nu toch wat meer zorgen gaan maken in Vancouver.

Door deze uitslag keren beide teams dus weer terug naar Canada voor de vijfde wedstrijd in deze series, aangezien zij allebei hun thuiswedstrijden wisten te winnen. Op basis van de statistieken zijn nu de Canucks weer in het voordeel, want zij behaalden in eigen huis negen overwinningen tegen drie nederlagen tijdens deze play-offs, net als de Bruins overigens.

„We moeten daar ons eigen spelletje blijven spelen,” aldus Bruins-coach Claude Julien. „We moeten dit voortzetten in Vancouver. Het maakt niet uit waar je speelt, je moet in uitwedstrijden hetzelfde spelen als in thuiswedstrijden.”

Ondanks de nadelige statistieken en de wetenschap dat zij al twee keer hebben verloren in Vancouver tijdens deze play-offs, reizen de Bruins toch vol vertrouwen af naar het westen van Canada. Zij verloren hun twee uitwedstrijden namelijk met het minimale verschil, terwijl ze de thuiswedstrijden met ruime cijfers naar zich toetrokken.

Daarnaast weten de Bruins dat zij in Vancouver kunnen winnen; in februari van dit jaar zegevierde de ploeg van Julien namelijk met 1-3 in British Columbia tijdens de enige onderlinge confrontatie van het reguliere seizoen.

Ten slotte hebben zij tussen de palen ook nog een goalie staan die deze series vrijwel onverslaanbaar lijkt te zijn. Ook in game 4 was Tim Thomas weer de uitblinker op het ijs, want hij wist al de achtendertig schoten die hij op zich afgevuurd zag worden te keren waardoor hij dus voor zijn eerste shutout tekende tijdens deze Stanley Cup-finale.

Waar Thomas tijdens deze finale steeds weer aantoont zijn goede vorm te behouden, lijkt zijn collega aan de andere kant deze juist steeds meer te verliezen. Woensdagavond werd Roberto Luongo na ruim drieënveertig minuten zelfs gewisseld voor Cory Schneider aangezien hij geen beste indruk achterliet en vier doelpunten van de Bruins had moeten toestaan.

Met Rich Peverley op de plek van de geblesseerd Nathan Horton in de eerst lijn begonnen de Bruins de wedstrijd en Peverley toonde aan een waardige vervanger te zijn. Zo scoorde hij namelijk de openingstreffer in de eerste periode na goed voorbereidend werk van David Krejci.

Net als in de vorige wedstrijd besliste de thuisploeg het duel in de tweede periode. Waar de Bruins toen vier keer het net achter Luongo wisten te vinden deden ze dit nu slechts twee keer, door goals van Michael Ryder en Brad Marchand, maar het resultaat was hetzelfde; de bezoekers werden op een onoverbrugbare achterstand gezet. En toen Peverley vroeg in de slotperiode met zijn tweede goal van de avond voor de 4-0 zorgde, was de wedstrijd helemaal beslist.

Het grote probleem van de Canucks is momenteel het scoren van doelpunten. Het team van Alain Vigneault had in de beide wedstrijden in Boston de meeste schoten op doel, maar liep toch twee keer tegen een zware nederlaag aan. Het is dus zaak voor de Canadezen dat zij meer profijt gaan halen uit de man-meersituaties en dat zij een manier gaan vinden om de excellerende Thomas te verslaan.

Foto: thestar.com

 

 

Ook leuk om te lezen