Bruins ruilen Seguin naar Stars in monsterdeal

Door

2013 NHL Stanley Cup Final - Game Five

De Boston Bruins hebben hun jonge center Tyler Seguin naar de Dallas Stars geruild voor onder meer Loui Eriksson en Joe Morrow. Seguin wordt vergezeld door Rich Peverley en prospect Ryan Button, terwijl Eriksson en Morrow ook Reilly Smith en Matt Fraser aan hun zijde houden.

De trade is voor beide teams geen onlogische deal. De Dallas Stars waren naarstig op zoek naar centers, terwijl de Bruins zochten naar een top 6 winger (Eriksson) en meer jonge verdedigers (Morrow) voor hun volgende run in de play-offs. Afgelopen seizoen werd vooral een gebrek aan defensieve diepte Boston in de finale fataal, toen hun oudere garde vermoeid raakte. De twee overige waardevolle jonge spelers in de deal zijn een mooie bonus, die het verlies van toptalent Seguin (foto) verzachten en de B’s ook in de toekomst van talent verzekeren.

Zeven spelers is een buitengewoon hoog aantal spelers om één trade te worden verruild. Het is echter het logische gevolg van de lagere salary cap en beperkte free agent markt van deze zomer. Morgenmiddag begint free agency in de NHL, maar de meeste teams zijn nog altijd bezig om salaris te dumpen en het aantal grote namen zonder contract is relatief klein.

Deze trade is zodoende een voorbode van een aanstaande reeks aan ouderwetse hockey trades, waarbij teams vanuit hun krachten zullen ruilen om gaten in hun line-up op te vullen. Deze blockbuster is alvast een goed voorbeeld van een win-win trade, al zullen vooral de Bruins verguld zijn dat ze – zonder hun sterke kern op te breken – hun toch al niet onverdienstelijke team verder hebben kunnen versterken.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen