Bruins nemen geen revanche tegen Montreal

Door

Boston Bruins v Montreal Canadiens - Game Three

Boston Bruins heeft geen revanche genomen voor de nederlaag in de play-offs van afgelopen seizoen tegen Montreal Canadiens. In Bell Centre werd met 4-6 verloren, mede dankzij twee goals van Brendan Gallagher.

Bruins @ Canadiens

De meest opvallende man in Montreal was echter niet Gallagher, maar Milan Lucic. De Canadese aanvaller werd al in zijn eerste shift hard geraakt door Alexei Emelin en bleef in de schijnwerpers van het publiek in Montreal staan. Lucic nam aan het einde van de derde periode wraak, maar kreeg een penalty voor boarding. Toen hij de strafbank betrad, daagde hij het publiek uit.

Ook het publiek liet zich overigens niet onbetuigd. Doelman Tuukka Rask was meermaals het mikpunt van een fan, die hem met een laser bescheen.

Mooie momenten van het publiek in Montreal waren er ook. Jiri Sekac maakte zijn eerste doelpunt in de NHL, tot grote vreugde van zijn vader.

Stars @ Penguins

Elders in de NHL vielen twee blessures op. Pascal Dupuis kreeg na een val op het ijs een puck in zijn nek. Dupuis verliet het ijs per brancard en had enige tijd geen gevoel meer in één van zijn armen. Later kwam het gevoel in zijn arm weer terug. De Penguins verloren het duel uiteindelijk dankzij een zwakke slotfase, waarin ook nog een goal voor de Stars onterecht werd afgekeurd. Twee goals in de slotfase waren echter genoeg voor een 3-2 overwinning.

Sharks @ Islanders

New York Islanders wist opnieuw te winnen en start het seizoen daarom voor het eerst sinds het seizoen 2001-2002 met vier overwinningen op rij. John Tavares speelde door, ondanks dat hij hard geraakt werd door een geschoten puck van Brent Burns. Het doorzettingsvermogen van Tavares werd beloond, hij maakte in de vijfde ronde van de shootout de winnende goal voor een 3-4 eindstand. De Islanders verloren wel Mikhail Grabovski, die hard geraakt werd door Sharks-winger John Scott.

Overige uitslagen:
New Jersey Devils – Washington Capitals 2-6
Carolina Hurricanes – New York Rangers 1-2
Colorado Avalanche – Ottawa Senators 3-5
St. Louis Blues – Los Angeles Kings 0-1 (na shootout)

Foto: Getty Images

2 Reacties
  1. Peter 5 jaar ago

    Milan Lucic is Canadees geboren in Vancouver van Joegoslavische ouders dus geen Zweed 😉

    • Jeroen Veenstra 5 jaar ago

      Oops! De schrijver was kennelijk nog niet helemaal wakker. Bedankt voor je oplettendheid, ik heb het aangepast.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen