Bruins in doelpuntrijk duel langs Canadiens

Door

Woensdagavond stond de topper in de Northeast Division tussen de Boston Bruins en de Montreal Canadiens op het programma en beide teams maakten de hoge verwachtingen helemaal waar. Met veertien doelpunten en zes vechtpartijen zullen de aanwezige toeschouwers zich zeker niet hebben verveeld. Aan het einde van de rit stonden de Bruins aan de goede kant van de score en wonnen zij het duel met 8-6. Milan Lucic (foto) en Nathan Horton waren de uitblinkers aan de kant van de Bruins, die voor het eerst dit seizoen van hun Canadese rivalen wisten te winnen.

Boston begon goed aan het duel en nam een 2-0 voorsprong in de eerste periode. Montreal kwam in het tweede bedrijf echter sterk terug tot 2-2 maar zag de gastheren daarna toch weer uitlopen. Na de 5-3 van Lucic sloeg de vlam in de pan; er ontstond een opstootje met als hoogtepunt het gevecht tussen de beide keepers. Zij werden hiervoor allebei gestraft met een totaal van zeven strafminuten.

Een kleine minuut voor het einde van de wedstrijd gingen de spelers van beide teams weer met elkaar op de vuist in een grootschalige vechtpartij . Hierbij werden acht schaatsers met major penalty’s van het ijs werden gestuurd en kregen vier van hen zelfs een game misconduct penalty aan hun broek.

In totaal tekenden de Bruins en de Canadiens voor een ongekend aantal van 187 strafminuten. Het vertoonde ‘vechthockey’ lijkt wel een handelsmerk te worden voor Boston, want een kleine week geleden wonnen zij ook al van de Dallas Stars in een duel dat bol stond van de vechtpartijen en bijbehorende major penalty’s.

Boston behoudt met deze overwinning de derde plek in de Eastern Conference, terwijl Montreal terug te vinden is op de zesde plek.

Bekijk hier de samenvatting tussen de Bruins en de Canadiens.

Foto: upload.wikimedia.org

Ook leuk om te lezen