Bruins brengen achterstand terug tot 1-2

Door

De play-offs hadden niet slechter kunnen beginnen voor de Boston Bruins. Na de knappe winst in de Northeast Division beschikte het team van Claude Julien over het thuisvoordeel tegen de Montreal Canadiens, maar daar werd niet van geprofiteerd. Na twee wedstrijden stond het namelijk 2-0 voor de Canadezen en maandagavond volgde de derde wedstrijd, nu dus in Montreal.

De Bruins wisten dus wat hen te doen stond in de uitwedstrijd tegen de grote rivaal van dit seizoen. De spelers leken zich goed doordrongen van het belang van dit duel en startten dan ook voortvarend. Na iets meer dan één periode prijkte er namelijk een 0-3 tussenstand op het bord dankzij goals van David Krejci, Nathan Horton en Rich Peverley.

Deze droomstart werd mede veroorzaakt door de terugkeer van Zdeno Chara. In de nacht voor de tweede wedstrijd werd de captain van Boston opgenomen in het ziekenhuis vanwege uitdrogingsverschijnselen en miste daardoor dit tweede duel.

Aanvallend was zijn bijdrage misschien niet zo groot, maar Boston-goalie Tim Thomas speelt toch fijner met de ruim twee meter tien langer verdediger voor hem: „Zijn aanwezigheid maakt gewoon een groot verschil. Hij is misschien wel de beste verdediger van de NHL en zonder hem is het een stuk lastiger. Ik was blij dat hij weer terug was.”

Na deze comfortabele voorsprong maakte Boston het zichzelf toch nog lastig. Vijf minuten na de 0-3 zorgde Andrei Kostitsyn ervoor dat de marge weer werd teruggebracht tot twee goals en vroeg in het derde bedrijf bracht Tomas Plekanec de spanning helemaal terug door de aansluitingstreffer te scoren.

De bezoekers mochten in het restant hun goalie wel zeer dankbaar zijn dat de comeback van Montreal niet compleet werd. In de slotperiode behield Thomas namelijk de voorsprong voor zijn ploeg door veertien reddingen te verrichten.

In de laatste minuut maakte Chris Kelly via een empty-netter een einde aan alle onzekerheid en met dit resultaat doet Boston weer helemaal mee in deze confrontatie.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Canadiens en de Bruins:

Foto: http://cdn.bleacherreport.net

Ook leuk om te lezen