Bruins azen op revanche in Game 2

Door

Ondanks de nederlaag zullen de Boston Bruins toch enigszins tevreden terugkijken op de eerste wedstrijd van de Stanley Cup-finale tegen de Vancouver Canucks. De ploeg van Claude Julien deed bijna alles goed in de eerste twee periodes, maar wist alleen niet te scoren tegen de uitmuntend keepende Roberto Luongo.

Vanaf de derde periode begonnen de Canucks wat meer van zich af te bijten en volgens Patrice Bergeron deed Alex Burrows dit iets te letterlijk. De Bruins-aanvaller beschuldigde zijn collega van de Canucks er namelijk van dat deze hem bewust gebeten zou hebben.

Burrows ontkende na de wedstrijd, toen hij met de beschuldiging werd geconfronteerd, dat hij zijn tegenstander bewust gebeten zou hebben: „Hij had zijn vinger in mijn mond, maar volgens mij heb ik niet gebeten. Zoals je hebt kunnen zien, stak hij zijn hand in mijn gezicht en toen kwam zijn vinger in mijn mond, maar meer is er niet gebeurd.”

Na het incident uitvoerig bekeken te hebben en gesproken te hebben met de arbitrage op het ijs besloot de NHL om Burrows niet te vervolgen voor het vermeende bijten. Er waren namelijk geen bewijzen dat Burrows bewust gebeten zou hebben en daarom kan hij zaterdag gewoon starten in de tweede wedstrijd van de finale.

De Canucks kregen minder goed nieuws wat betreft Dan Hamhuis. De Canadese verdediger liep woensdag tegen de Bruins een blessure op en is op dit moment day-to-day. Het is dus nog niet zeker of Hamhuis de tweede wedstrijd in staat zal zijn om te spelen.

Canucks-coach Alain Vigneault moet dus waarschijnlijk weer gaan husselen in zijn starting lineup, maar daar heeft hij inmiddels al genoeg ervaring mee aangezien hij dit al veel vaker heeft moeten doen dit jaar. In totaal heeft Vancouver in het reguliere seizoen namelijk al dertien verschillende verdedigers moeten gebruiken en in de play-offs ook al negen. Dat de Canucks dus zo ver zijn gekomen, is dus nog maar eens een bewijs dat ze beschikken over een brede selectie.

Foto: sports.espn.go.com

 

Ook leuk om te lezen